Πρώτο κρούσμα του νέου κορωνοϊού στην Ισλανδία


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020, 18:48

Οι ισλανδικές Αρχές ανακοίνωσαν σήμερα το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοϊού στη σκανδιναβική χώρα, έναν άνδρα που επέστρεψε από την Ιταλία, αλλά διέμεινε «εκτός μιας ζώνης κινδύνου».

Ο Ισλανδός, στα 40 του χρόνια, «δεν είναι σοβαρά άρρωστος, αλλά παρουσίασε τα τυπικά συμπτώματα της νόσου Covid-19», ανέφερε η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Νοσηλεύεται αυτή τη στιγμή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λαντσπιτάλι, στην πρωτεύουσα Ρέικιαβικ.

«Καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες για τον καθορισμό της πορείας της μόλυνσης και τον προσδιορισμό των ανθρώπων που πιθανόν να έχουν εκτεθεί» στο άτομο, διευκρίνισε η Πολιτική Προστασία.

Αντιμέτωπες με τον πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων στην Ιταλία – την πλέον πληγείσα χώρα στην Ευρώπη – και την εξάπλωση του ιού στην Ευρώπη, πολλές χώρες της ηπείρου έχουν ενισχύσει τα μέτρα πρόληψης και περιορισμού.

Οι ισλανδικές αρχές ενεργοποίησαν την κατάσταση συναγερμού, το δεύτερο από τα τρία επίπεδα πολιτικής προστασίας. Το επίπεδο αυτό ενεργοποιείται όταν «η εκτίμηση επικινδυνότητας υποδεικνύει μια αυξημένη απειλή, και πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για να εγγυηθεί η προστασία και η ασφάλεια των ατόμων που εκτέθηκαν στη ζώνη».

Σε αυτή την περίπτωση ενδέχεται να ληφθούν προληπτικά μέτρα όπως περιορισμοί, κλεισίματα, εκκενώσεις και επανεγκατάσταση κατοίκων.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020, 18:48

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει