«Πτήση ρουτίνας» η παρενόχληση ελικοπτέρου που επέβαινε ο ΥΕΘΑ


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 4 Μαΐου 2020, 16:09

Την ευθύνη στην Αθήνα ρίχνει η Άγκυρα για την παρενόχληση του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν ο Έλληνας υπουργού Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος.

«Δεν ωφελεί την Ελλάδα το να κλιμακώνει την ένταση, δραματοποιώντας πτήσεις ρουτίνας», υποστηρίζει η πλευρά της Τουρκίας, μέσω δήλωσης του εκπροσώπου του Τούρκου ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, ένα 24ωρο μετά το σχετικό περιστατικό.

Μάλιστα, η τουρκική πλευρά κάνει λόγο για «δραματοποίηση πτήσεων ρουτίνας» από την Αθήνα, την οποία εγκαλεί για κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο χωρών, υποστηρίζοντας ότι «δεν υπήρξε καμία παρενόχληση του ελικοπτέρου».

Αναλυτικά, όπως ανέφερε ο κ. Ακσόι, «τα μαχητικά μας αεροσκάφη εκτέλεσαν αποστολή αναγνώρισης, στο πλαίσιο της συνήθους δράσης τους στο Αιγαίο και δεν τίθεται θέμα παρενόχλησης του ελικοπτέρου που μετέφερε τον υπουργό Άμυνας  της Ελλάδας».

Συμπλήρωσε δε ότι «δεν ωφελεί την Ελλάδα το να κλιμακώνει την ένταση, δραματοποιώντας πτήσεις ρουτίνας», προσθέτοντας πως «αντ’ αυτού, τα θέματα αυτά πρέπει να τεθούν στο πλαίσιο της διαδικασίας των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που ξεκίνησαν μεταξύ των υπουργείων Αμυνας των δύο χωρών».

Υπενθυμίζεται ότι την έντονη καταδίκη του για το συμβάν είχε εκφράσει από χθες το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για «απαράδεκτη τουρκική ενέργεια». 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 4 Μαΐου 2020, 16:09

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει