Πως λειτουργούσε το κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών σε Μαγνησία και Αττική

Στο Βόλο συνελήφθησαν τα 3 ηγετικά στελέχη – Τι αποκάλυψε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ταξίαρχος Νίκος Γιαννέλος

Εξαρθρώθηκε μετά από συστηματικές και πολύμηνες έρευνες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, πολυμελής εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών, κυρίως από την Τουρκία και την Αλβανία, τις οποίες στη συνέχεια διακινούσε σε διάφορες περιοχές του Βόλου και της Αττικής.

Κατά τη διάρκεια ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο (12/13-02-2015) σε Βόλο, Λάρισα, Αττική και Έβρο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, σε συνεργασία με αστυνομικούς των αντίστοιχων Διευθύνσεων Αστυνομίας, συνελήφθησαν συνολικά δεκαεπτά (17) άτομα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για:

· δύο άντρες, ηλικίας 51 και 44 ετών (ηγετικά στελέχη),
· μία 37χρονη, (ηγετικό στέλεχος)
· δύο γυναίκες, ηλικίας 31 και 50 ετών (περιφερειακά στελέχη),
· δώδεκα άτομα, έντεκα άνδρες και μία γυναίκα, ηλικίας από 28 έως 63 ετών (περιφερειακά στελέχη).

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της παράβασης των νόμων περί ναρκωτικών και όπλων.

Στο πλαίσιο της μεθοδικής αστυνομικής έρευνας, εξακριβώθηκαν ο κεντρικός και καθοδηγητικός ρόλος των ηγετικών στελεχών, η εσωτερική δομή και η ιεραρχική σχέση των μελών, ο περιφερειακός ρόλος των υπολοίπων μελών, καθώς και η διαρκής και συστηματική δράση της οργάνωσης.

Ειδικότερα, η οργάνωση, η οποία δραστηριοποιείται από τα μέσα Νοεμβρίου του έτους 2014, διευθύνονταν από τους δύο ημεδαπούς και την 37χρονη, ως ηγετικά στελέχη.

Συγκεκριμένα, οι δύο άνδρες είχαν αρχηγικό ρόλο, δίνοντας εντολές στα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης για προμήθεια ναρκωτικών ουσιών καθώς και για την απόκρυψη τόσο των ναρκωτικών, όσο και των χρηματικών ποσών, που προέρχονταν από τη διακίνηση – πώληση τους.

Η 37χρονη ημεδαπή είχε καίριο ρόλο στην οργάνωση, τόσο ως διακινητής ναρκωτικών, όσο και ως μεσολαβητής και λήπτης χρηματικών ποσών από χρήστες.

Οι δύο γυναίκες, ηλικίας 31 και 50 ετών, συμμετείχαν στην οργάνωση ως περιφερειακά μέλη, αποκρύπτοντας στις οικίες τους ποσότητες ναρκωτικών και χρηματικά ποσά, ενώ επιπλέον η 50χρονη είχε και ρόλο «τσιλιαδόρου».

Τα υπόλοιπα δώδεκα (12) μέλη της οργάνωσης, εντάχθηκαν σ’ αυτή έχοντας περιφερειακό ρόλο, ενώ η δράση τους επιμεριζόταν στους εξής τομείς :

· προμήθευαν τα αρχηγικά μέλη με ποσότητες ηρωίνης, τις οποίες μετέφεραν στο Βόλο, είτε οι ίδιοι, είτε χρησιμοποιώντας άλλα περιφερειακά μέλη ως μεταφορείς και
· διακινούσαν ποσότητες ηρωίνης απευθείας σε χρήστες, αποκομίζοντας χρηματικά ποσά, τα οποία στη συνέχεια παρέδιδαν στους δύο αρχηγούς.

Σημειώνεται ότι δύο περιφερειακά μέλη της οργάνωσης συντόνιζαν τη διακίνηση των ναρκωτικών μέσα από το Κατάστημα Κράτησης του Αγίου Στεφάνου Πάτρας, στο οποίο ήταν έγκλειστοι, ενώ ο ένας από τους αυτούς μετά την αποφυλάκιση του, την (03-02-2015), εντατικοποίησε την παράνομη δραστηριότητα του.

Επιπλέον, ένα από τα περιφερειακά μέλη της οργάνωσης, ένας 51χρονος ημεδαπός, είχε συλληφθεί την (10-01-2015) στον Αλμυρό Μαγνησίας από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου για μεταφορά (531) γραμμαρίων ηρωίνης, την οποία θα προμήθευε στα δύο αρχηγικά μέλη της οργάνωσης. (Σχετ. το από 11-01-2015 Δελτίο Τύπου)

Όπως διαπιστώθηκε από την πρόοδο των αστυνομικών ερευνών, τα περισσότερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν εφοδιαστεί με πολλαπλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν αντιστοιχούσαν στα πραγματικά τους ονόματα (ghosts phones), ενώ στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνεννοήσεις χρησιμοποιούσαν «κωδική ορολογία».

Η ποσότητα ηρωίνης, που διακινήθηκε από τα μέσα Νοεμβρίου του προηγούμενου έτους μέχρι σήμερα, υπολογίζεται σε (3) κιλά περίπου, ενώ το παράνομο όφελος της οργάνωσης από την εγκληματική της δράση, για την περίοδο αυτή, υπολογίζεται ότι ανέρχεται στα (120.000) ευρώ περίπου.

Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν παρουσία Δικαστικού Λειτουργού και με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, σε οικίες και οχήματα, αλλά και στην κατοχή των μελών της οργάνωσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· (14,69) γραμμάρια ηρωίνης,
· (2,35) γραμμάρια κάνναβης,
· (1.330) ναρκωτικά δισκία,
· (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές,
· το χρηματικό ποσό των (7.495) ευρώ,
· (23) κινητά τηλέφωνα και (34) κάρτες SIM,
· (8) οχήματα, από τα οποία (6) I.X. επιβατικά αυτοκίνητα και (2) μοτοσικλέτες,
· καραμπίνα, χωρίς Α.Κ.Κ.Ο. και
· μία ατζέντα με ιδιόχειρες σημειώσεις.

Παράλληλα κατά την επιχείρηση, συνελήφθη ακόμη ένας ημεδαπός, που δεν ανήκει στην οργάνωση, αλλά κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· (142) ναρκωτικά δισκία,
· μικροποσότητα κάνναβης,
· (124) σπόροι κάνναβης και
· το χρηματικό ποσό των (870) ευρώ.

Όλοι οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου. Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.

Διαβάστε περισσότερα:

Δεκάδες συλλήψεις σε Βόλο και Λάρισα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει