Πως να γίνετε ακόμα πιο αποτελεσματικός Γενικός Διευθυντής Ξενοδοχείου

1. Να είστε προετοιμασμένοι

Ως Γενικός Διευθυντής θα πρέπει να είστε προετοιμασμένος για τις συναντήσεις σας και να είστε εξοικειωμένος με την πελατεία, τους εργαζόμενους και τους χώρους του ξενοδοχείου σας.

2. Επικοινωνείτε με τους Εργαζόμενους

Είναι επιτακτική ανάγκη κάθε εργαζόμενος να αντιλαμβάνεται σαφώς τι πρέπει να κάνει. Δεν πρέπει ποτέ να κρύβεστε πίσω από ένα γραφείο, αλλά αντίθετα να ακούτε τους εργαζομένους, να τους επαινείτε δημοσίως όταν κάνουν σωστά τη δουλειά τους και να μην επικρίνετε ποτέ κάποιον υπάλληλο μπροστά στους συναδέλφους του.

3. Αφουγκραστείτε τους Εργαζόμενους

Αν θέλετε να έχετε μια σαφή εικόνα για το τι ακριβώς συμβαίνει στο ξενοδοχείο σας, δεν έχετε παρά να ακούσετε αυτά που έχουν να πουν αυτοί που φροντίζουν για τη λειτουργία του. Θα πρέπει να ενθαρρύνετε τους εργαζόμενους να σας μεταφέρουν οτιδήποτε ακούν από τους πελάτες για το ξενοδοχείο ή να κάνουν προτάσεις για το πώς το ξενοδοχείο θα μπορούσε να βελτιώσει τη λειτουργία του.

4. Διαχείριση μέσω της ενθάρρυνσης

Έχετε πάντοτε κατά νου ότι οι μη ρεαλιστικές απαιτήσεις από τους εργαζόμενους σας είναι ένας σίγουρος τρόπος για να μειώσετε το ηθικό τους πράγμα το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη απόδοση ή ακόμα και σε παραιτήσεις στο μέσον της σεζόν ή σε περιόδους αιχμής και να δημιουργηθεί περαιτέρω αναστάτωση. Μην παραλείπετε να ενθαρρύνετε και ενισχύετε θετικά όλους τους εργαζόμενους.

5. Να είστε αποφασιστικοί

Ως Γενικός Διευθυντής, υπεύθυνος για μια ομάδα, πρέπει να δώσετε το στίγμα της διαφάνειας, συνέπειας, θετικής και άμεσης επικοινωνίας, καθώς και κίνητρα που έχουν ως πρωταρχικό άξονα το συμφέρον του ξενοδοχείου.

6. Έχετε πάντα το συμφέρον του ξενοδοχείου στο μυαλό σας

Επιλέξτε να συνεργάζεστε με άτομα που πιστεύουν στους στόχους σας, τους αρέσει να αποτελούν μέλος της ομάδας σας και που επιθυμούν να εργάζονται για την επιτυχία του ξενοδοχείου σας.

7. Παροτρύνετε τους υπαλλήλους

Υποστηρίξτε τους ανθρώπους που δουλεύουν για εσάς με μια φιλοφρόνηση, μια αύξηση στο μισθό ή ένα bonus, και κάντε τους να νιώσουν πως είναι σημαντικοί για την επιχείρηση και πως η εργασία τους αποτελεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την ομάδα σας.

8. Προβάλετε μια θετική εικόνα για τον εαυτό σας

Ένας φιλικός και ευπαρουσίαστος Γενικός Διευθυντής που περπατά στο λόμπι και συνομιλεί με τους επισκέπτες μπορεί να κάνει θαύματα. Στη βιομηχανία της φιλοξενίας, τα φιλικά χαμόγελα και η καλή εξυπηρέτηση των πελατών είναι το παν.

Πηγή αρθρογραφίας: διαχείριση ξενοδοχείων swot

Μπορεί επίσης να σας αρέσει