Πόλεμος στις φυλακές Τρικάλων – Κρατούμενοι με Καλάσνικοφ πυροβολούσαν τους φρουρούς!

Αστυνομικές πηγές λένε ότι πρόκειται για απόπειρα απόδρασης και μάλιστα όχι μόνο ενός ατόμου…

Οι δράστες άνοιξαν πυρ εναντίον των εξωτερικών φρουρών των φυλακών Τρικάλων. Κάποιοι από αυτούς ήταν κρατούμενοι και πυροβολούσαν με όπλα από την ταράτσα των φυλακών ενώ κάποιοι άλλοι, πυροβολούσαν έξω από τις φυλακές, όπου ήταν παρκαρισμένο ένα κλειστό φορτηγάκι και άλλο ένα αυτοκίνητο.

Τουλάχιστον δύο άνδρες κατέβηκαν από το φορτηγάκι και πιθανότητα με πολεμικά Καλάσνικοφ άρχισαν να πυροβολούν εναντίον των εξωτερικών φρουρών ενώ από το δεύτερο αυτοκίνητο, οι δράστες πυροβολούσαν από μέσα.

“Ήταν επίθεση από το οργανωμένο έγκλημα”!

Την ώρα που εξελισσόταν η ένοπλη επίθεση, βαρυποινίτες κρατούμενοι από την Γ’ πτέρυγα των φυλακών επιχείρησαν να αποδράσουν ανεβαίνοντας στις ταράτσες. Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης δήλωσε πως “δεχόμαστε επίθεση από το οργανωμένο έγκλημα”, ενώ ανέφερε πως ο Παναγιώτης Βλαστός είναι έγκλειστος στην Α’ πτέρυγα των φυλακών, όταν ρωτήθηκε αν ήταν ανάμεσα στους κρατούμενους που προσπάθησαν να αποδράσουν.

Οι εξωτερικοί φρουροί ανταπέδωσαν τα πυρά ωστόσο, δύο από αυτούς τραυματίστηκαν και μάλιστα, ο ένας σοβαρά…
Οι τραυματίες έχουν δεχθεί πυρά στην κοιλιά και τα πλευρά.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από τους υπευθύνους των φυλακών και έχουν στηθεί μπλόκα στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό των δραστών, που βρίσκονταν στο βανάκι.
Ωστόσο, πληροφορίες λένε ότι η Αστυνομία, δεν έχει φτάσει ακόμα στο χώρο των φυλακών όπου έπεσαν οι πυροβολισμοί.

Ομάδες ΕΚΑΜ από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πηγαίνουν στα Τρίκαλα…

Θυμίζουμε ότι από τις συγκεκριμένες φυλακές στις 24 Φεβρουαρίου, επιχειρήθηκε εναέρια απόδραση του Παναγιώτη Βλαστού.
Το ελικόπτερο είχε καθηλωθεί από τα πυρά των εξωτερικών φρουρών, ο γνωστός κακοποιός είχε πέσει από την ανεμόσκαλα και είχε τραυματισθεί, ενώ συνελήφθησαν οι δύο συνεργοί του.

Οι αστυνομικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για “αντίποινα”, προερχόμενα από… συνεργάτες του Παναγιώτη Βλαστού και απόπειρα ομαδικής απόδρασης.

ΠΗΓΗ: Newsit.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει