Πότε θα αρχίσει η νέα σχολική χρονιά


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 26 Μαΐου 2020, 11:41

Συζήτηση για το άνοιγμα των σχολείων την 1η Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Υγείας εξαιτίας των ευρύτερων αλλαγών που γίνονται λόγω του κορωνοϊού.

Σε σχέση με όσα ακούγονται αναφορικά με το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα φέτος τα σχολεία, η κ. Κεραμέως, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, είπε μεταξύ άλλων ότι, σε καμία περίπτωση αυτό δεν θα γίνει πριν από την 1η Σεπτέμβρη.

Σχετικά με το άνοιγμα των δημοτικών είπε πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε αναφέρει στο διάγγελμά του, λίγο πριν ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λύκεια, πως τα δημοτικά θα ανοίξουν εάν η πορεία της πανδημίας στη χώρα είναι καθοδική.

«Ακούμε τους ειδικούς, είχαμε ομόφωνη εισήγηση. Η πορεία της πανδημίας είναι καθοδική και αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία» ανέφερε.

Οι ειδικοί θεώρησαν ότι τώρα που ανεβαίνει η θερμοκρασία είναι η ιδανική εποχή να ανοίξουν τα σχολεία, πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας πως, όπως είναι γνωστό, τα παιδιά κολλάνε δυσκολότερα τον ιό.

«Έχουμε μια προηγούμενη εμπειρία από τα γυμνάσια και τα λύκεια. Δεν είχαμε ούτε ένα κρούσμα και επιπλέον είχαμε μια υποδειγματική τήρηση των μέτρων» επισήμανε η κ. Κεραμέως.

«Δεν υπάρχει επιστροφή στην κανονικότητα χωρίς ανοικτά σχολεία. Τα παιδιά του δημοτικού έχουν μείνει εκτός δομών ήδη 3 μήνες…» είπε η ίδια.

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Μαΐου 2020, 11:41

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει