Πότε θα πληρωθεί το ΕΚΑΣ

Ανησυχία προκλήθηκε χθες στους κόλπους των χαμηλοσυνταξιούχων του ΟΑΕΕ που λαμβάνουν ΕΚΑΣ, καθώς το επίδομα, μειωμένο έως και κατά 50%, δεν πιστώθηκε χθες στους λογαριασμούς τους. Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι το επίδομα θα καταβληθεί στο σύνολο των περίπου 250.000 δικαιούχων, όλων των Ταμείων, την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το ΕΚΑΣ μηνός Ιανουαρίου 2017, που μαζί με όλες τις συντάξεις έχει αποφασιστεί να πληρωθεί νωρίτερα, πριν από τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι κύριες συντάξεις επιβαρύνουν πλέον τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και θα καταβληθούν ως εξής:

Σήμερα, 20 Δεκεμβρίου 2016 πληρώνονται οι συντάξεις όσων συνταξιούχων προέρχονται από τον ΟΓΑ και τον ΟΑΕΕ.

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 πληρώνονται οι συνταξιούχοι που προέρχονται από τους λοιπούς φορείς (ΙΚΑ, ΝΑΤ) και το Δημόσιο.

Παράλληλα, οι επικουρικές συντάξεις (ΕΤΕΑΕΠ) θα καταβληθούν την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, όπως και τα μερίσματα του ΜΤΠΥ για το διάστημα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου.

Στις πληρωμές των συντάξεων ΟΓΑ περιλαμβάνεται και η καταβολή του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων.

Επίσης, την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016 θα πληρωθεί η δόση Δεκεμβρίου για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Την ίδια ημέρα, θα γίνει η πίστωση στους λογαριασμούς των 79.832 δικαιούχων των αντισταθμιστικών μέτρων για την περικοπή του ΕΚΑΣ το 2016.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει