Πώς βλέπει η Μόσχα την κόντρα με τις ΗΠΑ για την αγορά από την Τουρκία των S-400Τη δική της εξήγηση δίνει η Μόσχα στην εμπλοκή που έχει προκαλέσει η αγορά από την Τουρκία των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-400 και την παράδοση των αμερικανικών μαχητικών F-35 που επίσης έχει παραγγείλει η ΆγκυραΤη δική της εξήγηση δίνει η Μόσχα στην εμπλοκή που έχει προκαλέσει η αγορά από την Τουρκία των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-400 και την παράδοση των αμερικανικών μαχητικών F-35 που επίσης έχει παραγγείλει η Άγκυρα.

Το ρωσικό δίκτυο RT.com προβάλει στα πρώτα θέματά του με τίτλο «Τίποτα πέρα από την πλήρη υπακοή; Το Πεντάγωνο απορρίπτει οποιεσδήποτε συνομιλίες με την Τουρκία στη σειρά S-400 έναντι F-35».

«Ομάδα εργασίας από τεχνικούς σε αυτό το στάδιο δεν είναι απαραίτητη ούτε ως μονοπάτι που οι ΗΠΑ σκέφτονται για την προώθηση ψηφίσματος» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Eric Pahon.

«Έχουμε κάνει σαφές στην Τουρκία σε όλα τα επίπεδα – πως οι S-400 αποτελούν απειλή για το πρόγραμμα F-35 και την ασφάλεια των συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ», πρόσθεσε.

Στο άρθρο του το ρωσικό δίκτυο επιμένει: «Το Πεντάγωνο απέρριψε με ένταση την προσφορά της Τουρκίας να δημιουργήσει διμερή ομάδα εργασίας που θα εξασφάλιζε ότι δεν τίθενται σε κίνδυνο τα στρατιωτικά μυστικά των ΗΠΑ από τη στιγμή που η Άγκυρα θα ενεργοποιήσει τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας S-400».

Και το δημοσίευμα συνεχίζει: «Προσπαθώντας να διατηρήσει μια εργασιακή σχέση με την Ουάσινγκτον εν μέσω διαφωνιών σχετικά με την αγορά σύγχρονων συστημάτων αντιαεροπορικών όπλων από τη Ρωσία, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας  Mevlut Cavusoglu πρότεινε την Τετάρτη τη δημιουργία διμερούς τεχνικής ομάδας. Αυτή θα έχει ρόλο να διαβεβαιώνει πως τα S-400 “δεν θα αποτελέσουν  απειλή – ούτε και τα συστήματα του ΝΑΤΟ αλλά ούτε για τη αμερικανικά F-35. Επαναβεβαίωσε την ανάγκη για μια παρόμοια ρύθμιση την Πέμπτη, πριν το Πεντάγωνο απορρίψει την τουρκική πρόταση, επιμένοντας ότι είναι αντίθετο να εργάζονται δίπλα-δίπλα τα αμερικανικά και ρωσικά όπλα.

Η Ουάσινγκτον εξακολουθεί να δεσμεύεται να πιέσει την Τουρκία να αγοράσει αμερικανικά πυραυλικά συστήματα άμυνας Patriot. «Αυτό το θέμα με τους  S-400 αποτελεί πολύ σοβαρό ζήτημα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τσάρλυ Σόμερς, σε δημοσιογράφους την Πέμπτη. «Αν αποδεχτούν τους S-400, αυτό θα επηρεάσει σίγουρα την αγορά των F-35».

Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 5 Απριλίου 2019, 10:11

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει