Πώς βοηθάει τον σκύλο το λάδι από μαύρο κύμινο


Τόσο οι σπόρου του, όσο και το έλαιό του έχουν πολλές φαρμακολογικές και θεραπευτικές δράσεις και έχουν χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών και παθήσεων.

Ωστόσο το λάδι που αγοράζουμε πρέπει να έχει κατασκευασθεί με τη μέθοδο ψυχρής έκθλιψης και να μην έχει αναμιχθεί με άλλα φθηνότερα λάδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, εκτός από εμάς το λάδι από μαύρο κύμινο μπορεί να βοηθήσει και τα σκυλιά μας προληπτικά αλλά και θεραπευτικά σε διάφορα προβλήματα υγείας και συγχρόνως να υποστηρίξει το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Σε ποια σκυλιά δεν πρέπει να χορηγούμε το λάδι;

Λόγω των τερπενίων που περιέχει το λάδι μαύρο κύμινου δεν πρέπει να το χρησιμοποιούμε σε σκυλιά με προβλήματα στο συκώτι και σε έγκυες σκύλες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πώς χρησιμοποιούμε το λάδι στο σκύλο μας;

Εσωτερική χρήση:

Όταν δίνουμε το λάδι μαύρου κύμινου για την υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος ή για βοήθεια σε προβλήματα υγείας μπορούμε να το προσθέτουμε απευθείας στο φαγητό του σκύλου μας ή να το προσφέρουμε με μία λιχουδιά.

Η σωστή δοσολογία για το σκύλο είναι 1mg ανά 10kg σωματικού βάρους, δηλαδή:

– 1-2 σταγόνες για μικρόσωμα σκυλιά

– 3-5 σταγόνες για μεσαία σκυλιά

– 6-8 σταγόνες για μεγαλόσωμα σκυλιά

Προσοχή! Πάντα ξεκινάμε με μικρή δοσολογία την οποία αυξάνουμε σταδιακά και πρέπει να αποφεύγουμε την υπερδοσολογία.

Εξωτερική χρήση:

Όταν χρησιμοποιούμε το λάδι για την πρόληψη των εξωσωματικών παρασίτων, προσθέτουμε 4-5 σταγόνες στο πίσω μέρος του λαιμού του σκύλου μας. Για την φροντίδα του δέρματος και της τρίχας, μπορούμε να ρίξουμε μερικές σταγόνες του λαδιού στην βούρτσα πριν το χτένισμα.

Οι χρήσεις του λαδιού από μαύρο κύμινο στα σκυλιά:

1. Αλλεργίες

Το λάδι μαύρου κύμινου βοηθάει στην επιβράδυνση της απελευθέρωσης των ισταμίνων οι οποίες ευθύνονται για συμπτώματα από αλλεργίες όπως φαγούρα, δυσκολία στην αναπνοή, βήχας κ.α.

2. Επιληψία

Το δραστικό συστατικό θυμοκινόνη μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των κρίσεων και να ρίξει την ένταση τους σε σκυλιά που πάσχουν από επιληψία.

3. Αρθρίτιδα

Οι αντιφλεγμονώδεις ουσίες του μαύρου κύμινου μπορούν να μειώσουν την ένταση του πόνου και τις φλεγμονές σε σκυλιά πού πάσχουν από αρθρίτιδα.

4. Ανοσοποιητικό σύστημα

Οι προσταγλανδίνες που περιέχει το λάδι υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα του σκύλου και το κάνουν λιγότερο ευάλωτο σε αλλεργίες και σε πολλές άλλες ασθένειες.

5. Προστασία από εξωσωματικά παράσιτα.

Τα αιθέρια έλαια, κυρίως η θυμοκινόνη, κρατάνε τα τσιμπούρια και άλλα εξωσωματικά παράσιτα μακριά από τους τετράποδους φίλους μας.

Πηγή: govastiletto.grZougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει