Π. Μουτσινάς: Αδυναμία ανανέωσης Επαγγελματικών Αδειών των λαϊκών αγορών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση του Ανεξάρτητου Βουλευτή Μαγνησίας Πάρι Μουτσινά, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ο ανεξάρτητος Βουλευτής Μαγνησίας Πάρις Μουτσινάς κατέθεσε αναφορά προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας και Εσωτερικών την επιστολή της ΕΝΩΣΗΣ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ, ΕΙΔΩΝ ΕΝΔΥΣΗΣ, ΥΠΟΔΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ «ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ», η οποία καταγράφει τις προτάσεις της για την αντιμετώπιση της αδυναμίας ανανέωσης των Επαγγελματικών Αδειών των μελών της. Μια αδυναμία η οποία οφείλεται στα οικονομικά προβλήματά των κατόχων των αδειών, που δεν μπορούν να καλύψουν τα προαπαιτούμενα συμμετοχής στην ρύθμιση για την εξασφάλιση ενημεροτήτων, κυρίως προς τον ΟΑΕΕ, αλλά και λόγω της ανυπαρξίας ρύθμισης για ληξιπρόθεσμες οφειλές στους Δήμους όπου είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν εφάπαξ τις οφειλές τους.

Με την εν λόγω αναφορά ο Βουλευτής επεσήμανε:

Κύριοι Υπουργοί,

Μέσα στην παρατεταμένη ύφεση που βιώνει η χώρα μας, δεν έχουν τελειωμό οι δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις στους μικροπωλητές των λαϊκών αγορών, όπως και σε πολλές άλλες χιλιάδες μικρομεσαίων επαγγελματιών.

Η διαπίστωση που αναφέρει η Ένωση του «Γόρδιου Δεσμού» ότι: «… Στην περίπτωση αυτή δημιουργείται ένα τεράστιο ηθικό κενό στα όρια ενός ιδιότυπου εκβιασμού που οδηγεί τον επαγγελματικό μας πληθυσμό να διαπραγματευτεί με φοβισμένους εκπροσώπους και απειλούμενο από την ανεργία και την περιθωριοποίηση! …», καθρεφτίζει την αγωνία, όχι μόνο, του συγκεκριμένου επαγγελματικού κλάδου αλλά και μεγάλων τμημάτων της κοινωνίας μας.

Σας παρακαλώ λοιπόν να εξετάσετε ουσιαστικά την συνημμένη αναφορά, με στόχο την κοινωνική δικαιοσύνη και λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου επαγγελματικού κλάδου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει