Π. Μουτσινάς: Συνεχίζεται η «τιμωρία» του Βόλου και της Μαγνησίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση του Ανεξάρτητου Βουλευτή Μαγνησίας Πάρι Μουτσινά, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Μαγνησίας Πάρις Μουτσινάς, κατέθεσε την παρακάτω ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και Εσωτερικών:

Πρόσφατα ανακοινώθηκε το νέο πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα 2014-2015» που αποσκοπεί στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των ανέργων και στην αποτελεσματική στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα 50.000 άνεργοι συμπολίτες μας θα απασχοληθούν για πέντε μήνες, με πλήρη ασφαλιστική και υγειονομική κάλυψη, σε διάφορους φορείς. Το μεγαλύτερο μέρος (συγκεκριμένα 31.953) από τις θέσεις της κοινωφελούς εργασίας του προγράμματος θα κατανεμηθεί στους Δήμους. Σε ιστοσελίδα μάλιστα (http://www.e-dimosio.gr) έχει αναρτηθεί η αναλυτική κατανομή ανά Δήμο για όλη την επικράτεια.

Από την παρατήρηση των αναρτημένων στοιχείων προκύπτουν τα εξής: πανελλαδικά οι 32 χιλιάδες θέσεις αντιστοιχούν στο 3,0‰ του πληθυσμού. Η αντίστοιχη τιμή για τον Δήμο Βόλου είναι 2,3‰ (336 θέσεις), για το σύνολο των Δήμων της Μαγνησίας 2,9‰ (586 θέσεις), για το σύνολο των Δήμων της Θεσσαλίας 3,5‰ (2.599 θέσεις), για τον Δήμο Λαρισαίων 4,0‰ (645 θέσεις) και για τον Δήμο Τρικκαίων 4,1‰ (331 θέσεις).

Επειδή, όπως πολλές φορές έχω ήδη επισημάνει, η Μαγνησία, τα χρόνια της κρίσης, κατέχει διαχρονικά την πανελλήνια αρνητική πρωτιά στην ανεργία, με ποσοστό ανεργίας, περίπου διπλάσιο των υπόλοιπων Θεσσαλικών Νομών,

Επειδή η Μαγνησία, έμεινε εκτός και ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος,

Επειδή (και με το νέο πρόγραμμα) στη Μαγνησία και ιδιαίτερα στο Βόλο οι θέσεις που κατανεμήθηκαν υπολείπονται κατά πολύ αυτών που δικαιούται, όχι μόνο λόγω της αυξημένης ανεργίας, αλλά ακόμη και βάσει του απλού πληθυσμιακού κριτηρίου,

Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:

1. Για ποιους λόγους διατέθηκαν λίγες θέσεις στη Μαγνησία και ειδικά στον Δήμο Βόλου;
2. Με ποια κριτήρια έγινε η πανελλήνια κατανομή των θέσεων στους Δήμους;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει