Π. Μουτσινάς: 14 μήνες περιμένει η Μαγνησία το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση του Ανεξάρτητου Βουλευτή Μαγνησίας Πάρι Μουτσινά,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Νέα παρέμβαση του βουλευτή Πάρι Μουτσινά για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σε Δήμους της Μαγνησίας, με ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Αναλυτικά η ερώτηση έχει ως εξής:

Πριν 14 μήνες, και συγκεκριμένα στις 24 Μαΐου 2013, είχα καταθέσει την με αρ. 11006 ερώτηση, ζητώντας να περιληφθεί ο Ν. Μαγνησίας με τη θλιβερή πρωτιά στην ανεργία (33,3% σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2012), στο πιλοτικό πρόγραμμα εφαρμογής του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος

Στην απάντησή σας, με είχατε παραπέμψει στην συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης που ακολούθησε στη βουλή στις 30/5, κατά την οποία ο Υφυπουργός κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος παρουσίασε τη κυβερνητική άποψη.

Το αισιόδοξο μήνυμα για την Μαγνησία, ήταν ότι ο κ. Υφυπουργός αναλύοντας τα κριτήρια αξιολόγησης επεσήμανε επί λέξει: «…βασικό στοιχείο είναι ότι οι δείκτες φτώχειας είναι ιδιαίτεροι υψηλοί για τους ανέργους, περίπου διπλάσιοι σε μέγεθος απ’ ότι στο γενικό πληθυσμό. Οι άνεργοι αντιμετωπίζουν πολύ περισσότερο το θέμα της απουσίας ενός δικτύου ασφαλείας και επομένως αναζητούν πολύ πιο επιτακτικά τη θέσπιση ενός συστήματος ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και ιδίως οι μακροχρόνια άνεργοι, οι οποίοι δεν έχουν καν πρόσβαση στο επίδομα ανεργίας…»

Σήμερα πλέον, η αόριστη αναφορά των «δύο περιοχών», που αναφερόντουσαν στον Ν.4093/12 για την εκκίνηση εφαρμογής του προγράμματος, έχει προσδιορισθεί σύμφωνα με δημοσιεύματα ως «Δήμοι» και μάλιστα γίνεται αναφορά για περισσότερους Δήμους έως και δέκα.

Παράλληλα, έχουν ανακοινωθεί ήδη, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2013, ότι η μέση ανεργία για τη Μαγνησία έχει εκτιναχθεί στο 37,4%, ποσοστό που αγγίζει το διπλάσιο των υπόλοιπων γειτονικών Θεσσαλικών Νομών, επιτυγχάνοντας μάλιστα την θλιβερή πρωτιά αύξησης στην περίοδο της κρίσης (2009 με 2013) κατά 27,8 ποσοστιαίες μονάδες έναντι 17,8 μονάδων αύξησης του εθνικού μέσου όρου.

Κατόπιν των ανωτέρω,

ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Θα περιληφθούν Δήμοι της Μαγνησίας, και ποιοι, στο πιλοτικό πρόγραμμα εφαρμογής του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος;.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει