Π.Σκοτινιώτης: Τα θέματα της εκπαίδευσης αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

«Σε μια εποχή που οι δαπάνες για την Παιδεία διαρκώς περιορίζονται και η Τοπική Αυτοδιοίκηση δοκιμάζεται με το χειρότερο τρόπο, η Δημοτική Αρχή του Βόλου, αισθανόμενη το βάρος της κοινωνικής ευθύνης, έθεσε τα θέματα της εκπαίδευσης σε απόλυτη προτεραιότητα, εξαντλώντας κάθε περιθώριο για την κάλυψη των αναγκών των διδακτηρίων και την επίλυση σοβαρών προβλημάτων». Αυτό τόνισε ο νυν και εκ νέου Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης κατά τη διάρκεια διαδοχικών συναντήσεων που είχε σήμερα με τους Προϊσταμένους και τα στελέχη των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ως επικεφαλής κλιμακίου του συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά».

unnamed.jpg

Υπογραμμίζοντας το άριστο επίπεδο συνεργασίας που υπήρξε την προηγούμενη τριετία ανάμεσα στο Δήμο Βόλου και τις δυο Διευθύνσεις, ο κ.Σκοτινιώτης αναφέρθηκε καταρχάς στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να δώσει λύσεις στο διδακτηριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πρωτοβάθμια εκπαίδευση και κυρίως τα νηπιαγωγεία, μέσα από ένα συντονισμένο σχέδιο ορθολογικής αξιοποίησης των δημοτικών κτιρίων, ενώ μίλησε επίσης για τη συντονισμένη προσπάθεια συντήρησης των σχολικών μονάδων, η οποία ενισχύθηκε από την εθελοντική δραστηριοποίηση γονέων και εκπαιδευτικών.

Τόσο η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θ.Μητσιάνη, όσο και ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Γ.Δοδοντσάκης, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συνεργασία με τις αντίστοιχες Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Βόλου, με την κ.Μητσιάνη να αναφέρει χαρακτηριστικά πως «όποτε ζητήσαμε κάτι, είχαμε άμεση ανταπόκριση».

unnamed2.jpg

Συνομιλώντας με το προσωπικό των δυο Διευθύνσεων για γενικότερα ζητήματα της πρώτης τριετίας του Καλλικρατικού Δήμου Βόλου, ο κ.Σκοτινιώτης χαρακτήρισε ως το πιο πολύτιμο κεφάλαιο αυτής της Δημοτικής Αρχής τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει οικοδομήσει με τους πολίτες και την επιλογή της να λειτουργεί ως παράγοντας ενότητας και συνοχής της τοπικής κοινωνίας, με απόλυτη προσήλωση στις αρχές της χρηστής διοίκησης, της διαφάνειας, της ισονομίας και της υπεράσπισης του κοινωνικού και συλλογικού συμφέροντος. Επίσης, αναφέρθηκε στη διοικητική συγκρότηση του νέου Δήμου, που πραγματοποιήθηκε, όπως είπε, χωρίς να στερηθεί ούτε για μια μέρα ακόμη και ο πιο απομακρυσμένος οικισμός τις καθημερινές λειτουργίες και φροντίδες των δημοτικών υπηρεσιών, ενώ παράλληλα προχώρησε η σταδιακή οικονομική εξυγίανση του Δήμου σε συνθήκες μάλιστα οικονομικής ασφυξίας.

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο πλούσιο κοινωνικό έργο του Δήμου, το οποίο τον τοποθετεί στην πρωτοπορία της τιτάνιας προσπάθειας που κατέβαλλαν, στον έναν ή τον άλλο βαθμό, όλοι οι Δήμοι της χώρας, προκειμένου να αποτρέψουν τη διάβρωση του κοινωνικού ιστού και να διατηρήσουν την κοινωνική συνοχή σε μια εποχή πλήρους κατάρρευσης του κοινωνικού κράτους.

unnamed3.jpg

Επίσκεψη στο ΚΤΕΛ

Θέματα που αφορούν την αναβάθμιση της εικόνας και λειτουργίας της πόλης συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο νυν και εκ νέου υποψηφίος Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης, μαζί με υποψηφίους του συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά», με τον Πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας κ.Δημ.Κολυνδρίνη. Ο κ.Σκοτινιώτης ενημερώθηκε για την πορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ και για τα βήματα που ετοιμάζεται να κάνει η διοίκηση με σκοπό τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό, όπως η ηλεκτρονική έκδοση εισιτηρίων. Επίσης, ενημερώθηκε για τις σκέψεις δρομολόγησης διώροφου ανοιχτού λεωφορείου και τουριστικού τρένου, που θα πραγματοποιούν κυκλικές διαδρομές για τους επισκέπτες.

Στο πλαίσιο αυτό, τέθηκε μεταξύ άλλων το θέμα της δημιουργίας μαρίνας, με τον κ.Σκοτινιώτη να εκφράζει την έκπληξή του για το γεγονός ότι το Δ.Σ. της ΟΛΒ Α.Ε. δεν προχώρησε στην απόφαση για πρόκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, από τη στιγμή που έχει επιτευχθεί σύγκλιση όλων των φορέων στη χωροθέτηση της επένδυσης. «Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία να καθυστερεί η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, καθώς πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα συμβάλει σημαντικά στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι απαραίτητες διαδικασίες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει