Ρεκόρ θανάτων από κορωνοϊό στην Πολωνία


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020, 12:48

Η Πολωνία κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο αριθμό ρεκόρ 603 νέων θανάτων που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, όμως υψηλόβαθμος αξιωματούχος εξέφρασε αισιοδοξία για το γεγονός ότι τα νέα κρούσματα μειώνονται αφότου ενισχύθηκαν οι περιορισμοί.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 19.883 νέα κρούσματα, αριθμό πολύ χαμηλότερο από το ρεκόρ των 27.875 ημερήσιων κρουσμάτων που είχαν καταγραφεί στις 7 Νοεμβρίου σ’ αυτή τη χώρα των 38 εκατομμυρίων κατοίκων.

Η Πολωνία επέβαλε αυτόν τον μήνα νέους περιορισμούς για να κάμψει τη μετάδοση της Covid-19 εφαρμόζοντας την τηλεδιδασκαλία σε όλα τα σχολεία, κλείνοντας τα εστιατόρια και τα περισσότερα καταστήματα στα εμπορικά κέντρα και απαγορεύοντας τις συναθροίσεις άνω των πέντε ατόμων.

«Πρέπει να είμαστε μετριοπαθώς αισιόδοξοι», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βάλντεμαρ Κράσκα στο δημόσιο ραδιόφωνο πριν ανακοινωθούν τα τελευταία στοιχεία. «Θα θέλαμε να έχουμε λιγότερες μολύνσεις, όμως το καλό νέο είναι ότι ο αριθμός των κρουσμάτων δεν αυξάνεται. Οι περιορισμοί που επιβάλαμε λειτουργούν».

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως οι ασθενείς με Covid-19 καταλαμβάνουν σήμερα 22.812 νοσοκομειακές κλίνες.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020, 12:49

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει