Ρύθμιση για τις μετεγγραφές πολυτέκνων φοιτητών

Ζητά με αναφορά ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Αναφορά προς τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μπουκώρος, σχετικά με το ζήτημα των μετεγγραφών των πολύτεκνων φοιτητών, έπειτα από σχετικό έγγραφο της Ένωσης Πολυτέκνων του Νομού Μαγνησίας, που έλαβε.

Η αναφορά του βουλευτή έχεις ως εξής: «Στην παρ.7 του άρθρου 12 του Σχεδίου Νόμου «Ρυθμίσεις για την Ανώτατη Εκπαίδευση την έρευνα και άλλες διατάξεις» του Υ.Π.Π.Θ. ορίζεται ότι για τη χορήγηση του δικαιώματος μετεγγραφής, ο δικαιούχος που είναι μέλος πολύτεκνης οικογένειας πριμοδοτείται με μόλις δύο μόρια. Η διάταξη αυτή δεν παρέχει καμία προστασία στην πολύτεκνη οικογένεια, καθώς στην ουσία παρεμποδίζεται η πρόσβαση των μελών της στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, λόγω του υψηλού κόστους σπουδών για τους επιτυχόντες σε απομακρυσμένα Πανεπιστήμια, από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους. Επιπροσθέτως, το ποσοστό των μετεγγραφόμενων – πολύτεκνων φοιτητών δεν ξεπέρασε ποτέ το προβλεπόμενο όριο του συνολικού αριθμού των μετεγγραφόμενων φοιτητών και δεν δημιούργησε ποτέ πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία των Πανεπιστημίων.

Εκ των ανωτέρω, συνάγεται ότι το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδεία και Θρησκευμάτων οφείλει να επανεξετάσει τη σχετική διάταξη περί μετεγγραφών των φοιτητών – μελών πολύτεκνης οικογένειας και να διευκολύνει τόσο την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των πολυτέκνων όσο και να διαφυλάξει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη πολύτεκνη οικογένεια» καταλήγει η αναφορά του βουλευτή Μαγνησίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει