Ρώσοι και Τούρκοι στρατιωτικοί αύξησαν τη διαδρομή των κοινών περιπολιών στο Ιντλίμπ


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 7 Μαΐου 2020, 17:14

Ρώσοι και Τούρκοι στρατιωτικοί πραγματοποίησαν σήμερα κοινή περιπολία στη ζώνη αποκλιμάκωσης στην επαρχία Ιντλίμπ, αυξάνοντας παράλληλα για πρώτη φορά τη διαδρομή τους στα 15 χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα να φτάσουν έως την πόλη Έριχ.

«Για πρώτη φορά η κοινή περιπολία έφτασε έως την πόλη Έριχ της επαρχίας Ιντλίμπ. Η διαδρομή αυξήθηκε, φτάνοντας τα περίπου 15 χιλιόμετρα», ανακοίνωσε η ρωσική στρατιωτική διοίκηση αρμόδια για την εκεχειρία στην περιοχή.

Η περιπολία πραγματοποιήθηκε στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Μ4 που συνδέει τις πόλεις Χαλέπι και Λαττάκεια. Από ρωσικής πλευράς συμμετείχαν δύο οχήματα μεταφοράς προσωπικού BTR-82A και ένα τεθωρακισμένο όχημα τύπου Tigr, ενώ η περιπολία έγινε υπό την από αέρος παρακολούθηση drones των Αεροδιαστημικών δυνάμεων της Ρωσίας.

Η μείωση της διαδρομής των κοινών περιπολιών έγινε μετά τις πρώτες περιπολίες, λόγω των κινδύνων που υπήρχαν για την ασφάλεια των περιπόλων από επιθέσεις ανταρτών, τους οποίους είχε επισημάνει η ρωσική πλευρά. Η τουρκική πλευρά απαντώντας τότε είχε δηλώσει ότι θα λάβει πρόσθετα μέτρα για να ενισχυθεί η ασφάλεια των περιπόλων, τα οποία θα επιτρέψουν την αύξηση της διαδρομής των κοινών περιπολιών.

Η πρώτη κοινή περιπολία πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαρτίου, με βάση τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν μεταξύ των προέδρων των δύο χωρών στις 5 Μαρτίου στη Μόσχα.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Μαΐου 2020, 17:14

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει