Σάλος στη Βουλή με δηλώσεις Βελόπουλου για τον κορωνοϊό και τα εμβόλια



Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020, 15:49

Από κοινού ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ καταδίκασαν σήμερα στη Βουλή τις δηλώσεις του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, σχετικά με τον κορωνοϊό και τα εμβόλια.

«Προτιμώ να είμαι ψεκασμένος αλλά όχι μπολιασμένος με κάθε Χασάν. Και περιμένει ο Πρωθυπουργός να πάω να εμβολιαστώ μαζί του και να πάρω το κόστος – ενώ έχω επιφυλάξεις – της επιλογής προς το θάνατο. Τον δικό μου πατέρα πειραματόζωο δεν θα τον κάνω». Κλείνοντας δε, αναφέρθηκε στον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer Αλβέρτο Μπουρλά, λέγοντας ότι «κάναμε μεγάλο επιστήμονα τον κτηνίατρο».

Με πρωτοβουλία του πρώην Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, τάχθηκαν απέναντι στην αντιεπιστημονική ρητορική για τον κορωνοϊό, καταδικάζοντας τις δηλώσεις του Κυριάκου Βελόπουλου και κατηγορώντας τον για απαράδεκτη και επικίνδυνη καλλιέργεια κλίματος φόβου στην ελληνική κοινωνία.

«Εκτιμώ πως η ρητορική του κ. Βελόπουλου ήταν ευθεία και συνειδητή τροφοδότηση του πνεύματος φοβίας ενόψει των εμβολιασμών όποτε γίνουν μέσα σε μια κοινωνία, που έχει τα ερωτηματικά της, αλλά έχει μεγάλο φόβο και πρέπει να βοηθήσουμε όλοι μας να συντείνουμε σε ό,τι οι επιστήμονες της παγκόσμιας κοινότητας προτείνουν για να ξεπεράσουμε τον εφιάλτη του κορωνοϊού. Ελπίζω η κυβέρνηση και τα αρμόδια τμήματα των κομμάτων γιατί μιλάμε για θέματα υγείας να έχουν την ευαισθησία και το χρέος άμεσα να υπάρξει μία αντίθεση σε αυτή τη ρητορική», σημείωσε ο κ. Βούτσης.

Ως τεράστιο πρόβλημα σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για την παγκόσμια κοινότητα, χαρακτήρισε τη στάση του κ. Βελόπουλου, η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, καταλογίζοντάς του παρακίνηση των πολιτών σε κινήσεις που θέτουν σε κίνδυνο της υγεία τους. «Ας είμαστε πιο προσεκτικοί  στο τι λέμε και πώς μπορούμε να παρασύρουμε τον κόσμο σε κάτι που είναι εντελώς αντίθετο από την προστασία της υγείας».

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, χαρακτήρισε απαράδεκτη τη χρήση του βήματος της Βουλής για διατύπωση αντιεπιστημονικών απόψεων και πρόκληση φόβου.

«Το δικαίωμα της επιλογής το έχει ο καθένας. Το είπε η κυβέρνηση πρώτη,  αλλά η συντριπτική πλειοψηφία της επιστημονικής κοινότητας είναι υπέρ των εμβολιασμών κι αυτό πρέπει να ακουστεί. Όποιος έχει μια άλλη άποψη ελαχιστότατη έως ανύπαρκτη δεν πρέπει να χρησιμοποιεί ένα τέτοιο βήμα για την εκφράζει και μάλιστα με αυτό τον τρόπο», ανέφερε μεταξύ άλλων.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020, 17:04



Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει