Σήμα συναγερμού εκπέμπει ο αρχίατρος του νοσοκομείου Σάκο του ΜιλάνουΠρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021, 15:17

Σήμα συναγερμού εξέπεμψε σήμερα Τρίτη, ο Μάσιμο Γκάλι, αρχίατρος ενός εκ των μεγαλύτερων νοσοκομείων του ιταλικού Βορρά, του «Σάκο» του Μιλάνου. «Οι θάλαμοί μας είναι γεμάτοι ασθενείς με μεταλλάξεις του κορωνοϊού. Σε ό,τι αφορά ολόκληρη την Ιταλία, είναι εύλογο να προβλέψουμε ότι σύντομα θα έχουμε σοβαρότερο πρόβλημα», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Πρόκειται για σοβαρό θέμα, στο οποίο δεν επιτρέπονται φιοριτούρες», πρόσθεσε ο Ιταλός επιστήμονας.

«Τα ανησυχητικά μηνύματα είναι σαφή, φτάνει να κοιτάξουμε λίγο πέρα από την μύτη μας, σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Οι μεταλλάξεις υπάρχουν και είναι πιο μεταδοτικές. Ο ιός μεταδίδεται με τους δικούς του κανόνες, δεν μπορούμε να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και να ξεκινήσουμε πολιτική ή συνδικαλιστική διαπραγμάτευση μαζί του», τόνισε ο γνωστός Ιταλός επιστήμονας.

Η τοποθέτησή αυτή του Μάσιμο Γκάλι εντάσσεται στον γενικότερο προβληματισμό, σχετικά με το αν η χώρα θα πρέπει να οδηγηθεί σε γενικό lockdown -έστω και περιορισμένης διάρκειας- για να αποφευχθεί μεγάλη αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων εξαιτίας της υψηλής μεταδοτικότητας των μεταλλάξεων του κορωνοϊού.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021, 15:17Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει