Σήμερα καθαιρείται επίσημα η Εύα ΚαϊλήΜε σκοπό την ενεργοποίηση του άρθρου 21 συνεδριάζει σήμερα, Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, το Συμβούλιο των Προέδρων του Ευρωκοινοβουλίου, καθώς θα του επιτρέψει να καθαιρέσει και επίσημα την Εύα Καϊλή από τη θέση της Αντιπροέδρου. Η σύσκεψη αναμένεται να ξεκινήσει στις 08:30. 

Ουσιαστικά, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής έχει παυθεί από τα καθήκοντά της τουλάχιστον από το απόγευμα της Δευτέρας, με ανακοίνωση της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, όμως το σώμα οφείλει να το κάνει και επίσημα, ακολουθώντας τα αντίστοιχα πρωτόκολλα.

Παράλληλα, η Εύα Καϊλή αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του ανακριτή στις Βρυξέλλες για να απολογηθεί. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την Τετάρτη το μεσημέρι, οπότε το δικαστικό συμβούλιο θα αποφασίσει εάν θα παραμείνει προφυλακιστέα μέχρι τη δίκη.

Την Τετάρτη θα παρουσιαστούν ενώπιον του προδικαστικού τμήματος οι τέσσερις συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων και η Εύα Καϊλή, αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα η oμοσπονδιακή εισαγγελία.

Η πρώτη αντίδραση της Καϊλή: «Είμαι αθώα»

Πάντως, η ίδια φαίνεται να υποστηρίζει πως είναι αθώα αναφορικά με τις κατηγορίες που τις προσάπτουν οι βελγικές Αρχές σχετικά με την εμπλοκή της στο «Qatargate».

«Είμαι αθώα, δεν έχω καμία σχέση με χρηματισμούς του Κατάρ» δηλώνει η κα Καϊλή, όπως είπε στο Open TV, ο δικηγόρος ης οικογένειας στην Ελλάδα, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και συνέχισε:

«Αυτή είναι η θέση της. Ρητά και κατηγορηματικά. Λεπτομέρειες δεν μπορώ να πω γιατί απαγορεύεται. Σεβόμαστε το απόρρητο. Δεν έχω εικόνα αν βρέθηκαν χρήματα και πόσα βρέθηκαν τελικά. Το μόνο που μπορώ να σας πω, διότι μίλησα με την αδελφή της, δεν υπάρχει κάποια κούνια για το παιδάκι, όπου εκεί ήταν κρυμμένα τα χρήματα. Αυτό ρητά σας το διαψεύδω γιατί μου το είπε η αδελφή της, κα Μανταλένα Καϊλή. Μιλάτε τώρα για χρήματα που βρέθηκαν στη βαλίτσα, εγώ ούτε το επιβεβαιώνω, ούτε το διαψεύδω, υπάρχει το απόρρητο».

«Δεν επιβλήθηκε κανένας περιοριστικός όρος στον πατέρα της κας Καϊλή και είναι ελεύθερος αν θέλει να έρθει στην Ελλάδα. Αλλά όπως αντιλαμβάνεστε, ένας πατέρας όταν βλέπει το παιδί του σε τόσο δύσκολη θέση μένει δίπλα του. Η κα Καϊλή δεν έχει καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στη ζωή της. Η μόνη της δραστηριότητα είναι αυτή που ήταν γνωστή, ευρωβουλευτής. Η εταιρεία real estate που ακούστηκε, είναι μια ΙΚΕ, που έχει συσταθεί εδώ και έναν μήνα, με εταιρικό κεφάλαιο 1.000 ευρώ. Δεν έχει λειτουργήσει ακόμα, και όλα αυτά προκύπτουν στο ΓΕΜΗ. Καμία, μα καμία εμπορική δραστηριότητα δεν είχε στη ζωή της η κα Καϊλή. Η Αρχή για το Ξέπλυμα καλώς έκανε, διότι όταν ακούει ότι υπάρχει μια τέτοια κατηγορία στις Βρυξέλλες, είναι υποχρεωμένη και αυτή προληπτικά να πάρει κάποια μέτρα. Έτσι δέσμευσε και αυτή τους λογαριασμούς της ίδιας, του πατέρα και της αδελφής της κας Καϊλή. Αυτοί όμως είναι οι λογαριασμοί που κατατίθενται οι μισθοί», πρόσθεσε ο κ. Δημητρακόπουλος.Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει