Σήμερα οι αποφάσεις της ομάδας Αχτσιόγλου


Κρίσιμη για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η σημερινή τηλεδιάσκεψη των «6+6» κατά την οποία αναμένεται να καθοριστεί η στάση τους και η παραμονή τους ή όχι στο κόμμα. Η διαδικτυακή συνάντηση και συζήτηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ εκτιμάται ότι θα συμμετέχουν περισσότερα από 1000 μέλη και στελέχη που πρόσκεινται στην πλευρά της ομάδας Αχτσιόγλου, Ηλιόπουλου, Χαρίτση.

Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα άσκησε σκληρή κριτική στη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πριν από ακριβώς μια εβδομάδα μέσω κειμένου που έδωσε στη δημοσιότητα. Ο λόγος για ένα κείμενο το οποίο έφερε τις υπογραφές των: Αναγνωστοπούλου, Αχτσιόγλου, Ηλιόπουλου, Καρπόζηλου, Κολτσίδα, Μπίστη, Σαμπατακάκη, Τζανακόπουλου, Τζούφη, Φωτίου και Χαρίτση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αποφάσεις της ομάδας θα δείξουν επίσης εάν ο Αλέξης Τσίπρας, με το «μπαράζ» συναντήσεων και επαφών που πραγματοποίησε εντός της προηγούμενης εβδομάδας (με τους κ.κ. Διονύση Τεμπονέρα, Νάσο Ηλιόπουλο, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, Στέφανο Κασσελάκη), κατόρθωσε να αποτρέψει την ολοκληρωτική διάσπαση.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε και στην οποία ερωτήθηκε για τις επόμενες κινήσεις των «6+6», είπε ότι δεν μπορεί να φανταστεί ότι αυτοί οι άνθρωποι (Αχτσιόγλου, Ηλιόπουλος, Χαρίτσης κ.ά.) θα γίνουν αποστάτες και επανέλαβε ότι τείνει χείρα φιλίας προς την πλευρά τους.

Σημειώνεται ότι μέσα στην εβδομάδα που πέρασε, Πέτρος Κόκκαλης ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, από τον οποίο αποχώρησε όμως και ο πρώην υπουργός και βουλευτής Βαγγέλης Αποστόλου. Υπενθυμίζεται, δε, ότι γενικότερα το τελευταίο διάστημα, από τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποχωρήσει πέρα από τους προαναφερθέντες και την «Ομπρέλα» (Τσακαλώτος, Πέρκα), και οι κ.κ. Μπαλτάς, Τόσκας, Κούλογλου, Τζουμάκας, Σκουρλέτης, Βούτσης ενώ προς την ίδια κατεύθυνση έδειχνε με δηλώσεις της να κινείται και η Σία Αναγνωστοπούλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε τέσσερα διαφορετικά μπλοκ τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο Πολυτεχνείο

Χαρακτηριστικό δείγμα της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι η πορεία του Πολυτεχνείου στην Αθήνα, όπου, στελέχη του βρισκόντουσαν σε τέσσερα διαφορετικά μπλοκ.

Στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρέθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης και πλήθος στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ωστόσο, αρνητικά σχολιάστηκε ωστόσο το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επέλεξε να αποχωρήσει λίγα μέτρα μετά την εκκίνηση της πορείας, χωρίς, εντέλει, να διαδηλώσει.

Σε ένα δεύτερο μπλοκ, πίσω από πανό που έφερε την υπογραφή «Διέξοδος Αριστερά», στοιχήθηκαν μέλη της «Ομπρέλας» που είτε έχουν αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είτε δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα τις τελικές τους αποφάσεις.

Ένα τρίτο μπλοκ ήταν αυτό του Δικτύου, της φοιτητικής παράταξης της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί, έδωσαν το παρών μεταξύ άλλων η Έφη Αχτσιόγλου και ο Αλέξης Χαρίτσης, δίνοντας το στίγμα διαφοροποίησής τους από τον Στέφανο Κασσελάκη και την κεντρική γραμμή του κόμματος.

Τέλος, κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρέθηκαν στο μπλοκ των αγωνιστών του ΣΦΕΑ 1967-1974.Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει