Σεβασμός στον Απόλλωνα


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2020, 00:53

Γιώργος Αρκουλής

Όταν μια καθημερινή εφημερίδα κύρους με την πρώτη πανελλήνια κυκλοφορία, όπως είναι ΤΑ ΝΕΑ, αποφασίζει να διαθέσει σχεδόν δισέλιδο για να χαιρετίσει την επιστροφή του ιστορικού Απόλλωνα Σμύρνης στην μεγάλη ποδοσφαιρική κατηγορία, τότε οι υπεύθυνοι ύλης, σχεδιασμού, διόρθωσης κλπ. οφείλουν να δείχνουν ευαισθησία, σε ένα αναγνωστικό κοινό, που ναι μεν είναι μικρό (σε σχέση με τους οπαδούς – αναγνώστες των μεγάλων συλλόγων…), αλλά που σίγουρα πιθανώς θα κόψουν με ψαλιδάκι το σπάνιο δημοσίευμα και θα το βάλουν σε κορνίζα! Να το εξηγήσω:

Δημοσιεύτηκε στο χθεσινό φύλλο (στο πλαίσιο του υποτιθέμενου αφιερώματος) μια απίστευτα πρόχειρη αναφορά σε ποδοσφαιριστές οι οποίοι διέπρεψαν στον Απόλλωνα, αλλά τι να το κάνεις; Οι σωστοί απολλωνιστές (και γενικώς οι λοιποί αντικειμενικοί φίλαθλοι) θα διαφωνήσουν σοβαρά με την απροσεξία (;) του νεαρού (;) ρεπόρτερ να αγνοήσει τον σημαντικότερο χαφ στην Ιστορία της Ριζούπολης, δηλαδή τον Άγγελοι Ράμφο και τον σχεδόν ισάξιό του και με την μοναδική σούπερ προσφορά (οδήγησε την ομάδα στην Ευρώπη) Γιάννη Παθιακάκη. Θα μου πει κάποιος: μπορεί να μη τους γνώριζε ή να τους ξέχασε ο γράφων! Σύμφωνοι, αλλά κάποιο «δεύτερο μάτι» δεν κοιτάζει την ύλη πριν σταλεί για τύπωμα; Ντροπή. Όχι μόνο για το ότι ξεχάστηκαν οι δύο  άσσοι, οι οποίοι έφυγαν νέοι –και πάμπτωχοι- από την ζωή (και βέβαια πλήθος ικανών ποδοσφαιριστών  της δεκαετίας του 1960, όπως ο Σιμιγδαλάς, ο Βερτσώνης, ο Δερμάτης, ο Μαστρακούλης, ο Κυριακού), αλλά –κυρίως- επειδή η αναφορά (με το γελοίο επιχείρημα του «μεταξύ άλλων») στηρίζεται σε μερικούς παίκτες ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥΣ, όπως οι Τάσος Μητρόπουλος, Τάκης Οικονομόπο9υλος, Κούκλα, Μήνου, Καρασσαβίδης, Κολιτσιδάκης κλπ.

Να το ξαναπώ: στη δουλειά μας, όταν αποφασίζεις κύριε να χαιρετίσεις (ή και να κολακέψεις) προσπάθεια μιας ταπεινής ομάδας, οφείλεις σεβασμό, αφού οι ευκαιρίες να το ξανακάνεις είναι από ελάχιστες έως μηδενικές, και εξαιρώ τα μονόστηλα και δίστηλα… Ο οποίος, σεβασμός, βεβαίως, είναι πολύ πιο δύσκολος από την προχειρότητα και την βιασύνη. Κρίμα.

                                                                [email protected]    


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2020, 00:56

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει