Σερβία: 6630 τα κρούσματα και 125 οι θάνατοι


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 20 Απριλίου 2020, 19:32

Στην Σερβία επιβεβαιώθηκαν 312 νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο ανεβάζοντας στους 6630 τον συνολικό αριθμό των προσβληθέντων από τον ιό Covid-19. Τρεις ασθενείς απεβίωσαν και έτσι ο αριθμός των θυμάτων του κορωνοϊού έφτασε στους 125. Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 3703 ασθενείς εκ των οποίων οι 108 είναι διασωληνωμένοι.

Η κυβέρνηση αποφάσισε σήμερα την χαλάρωση των μέτρων περιορισμού. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, από αύριο θα λειτουργήσουν όλες οι λαϊκές αγορές, τα συνεργεία αυτοκινήτων, τα καθαριστήρια, υποδηματοποιεία και τα εμπορικά καταστήματα οικοδομικών υλικών.

Ο χρόνος ελεύθερης κυκλοφορίας τις καθημερινές παρατείνεται για μία ώρα δηλαδή θα λήγει στις έξι η ώρα το απόγευμα και όχι στις πέντε όπως ήταν μέχρι σήμερα. Οι ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών, στους οποίους απαγορεύεται εδώ και ένα μήνα να εξέλθουν της οικίας τους, από αύριο θα μπορούν, τρεις φορές την εβδομάδα, να κάνουν έναν περίπατο διάρκειας μισής ώρας από τις έξι η ώρα το απόγευμα και μέχρι τη μία μετά τα μεσάνυχτα, σε απόσταση μέχρι 600 μέτρα από την κατοικία τους. Η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων αποφασίστηκε διότι παρατηρείται εξασθένηση της μεταδοτικότητας του ιού ενώ ο αριθμός των ασθενών που λαμβάνουν εξιτήριο, σε ημερήσια βάση, ξεπέρασε τον αριθμό των προσβληθέντων από τον Covid-19.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 20 Απριλίου 2020, 19:37

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει