Σε αυτοαπομόνωση η πρωθυπουργός της Δανίας


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2020, 14:00

Η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν και πολλά άλλα μέλη της κυβέρνησής της αυτοαπομονώθηκαν και υποβλήθηκαν σε τεστ για τον κορωνοϊό, ανακοινώθηκε σήμερα από το πρωθυπουργικό γραφείο έπειτα από την επιβεβαίωση ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει μολυνθεί με τον ιό.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικ Χάκερουπ δήλωσε στη διάρκεια της νύχτας ότι βρέθηκε θετικός στον ιό και ότι αυτοαπομονώνεται στο σπίτι του. Ο Χάκερουπ είχε βήχα και πυρετό, όπως έγραψε ο ίδιος στο Facebook.

Την περασμένη εβδομάδα είχε συναντηθεί με τη Φρεντέρικσεν και με πολλούς υπουργούς και βουλευτές. Η πρωθυπουργός αυτοαπομονώθηκε εν αναμονή του αποτελέσματος.

Σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο, οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης είχαν τηρηθεί όταν ο Χάκερουπ είχε συναντηθεί με τη Φρεντέρικσεν.

Συνολικά έχουν αυτοαπομονωθεί 13 υπουργοί, ανάμεσά τους οι υπουργοί Οικονομικών, Εξωτερικών, Άμυνας και Υγείας. Πέντε άλλοι υπουργοί, ανάμεσά τους και ο υπουργός Περιβάλλοντος, δήλωσαν σήμερα ότι έχουν αυτοαπομονωθεί έπειτα από συναντήσεις που είχαν με έναν βουλευτή, ο οποίος βγήκε θετικός στον ιό.

Ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου Συντηρητικού Κόμματος Ζόρεν Πάπε Πούλσεν έχει επίσης ανακοινώσει ότι είναι θετικός στον ιό και τη Δευτέρα εισήχθη στο νοσοκομείο.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2020, 14:00

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει