Σε βέτο της Ουγγαρίας ελπίζει η βρετανική κυβέρνηση για να μην αναβληθεί το Brexit To ενδεχόμενο η Ουγγαρία να ασκήσει βέτο στην περίπτωση που η Βρετανία ζητήσει νέα αναβολή για το Brexit, διερευνά ο Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με δημοσιεύματα,

Ένα έγγραφο που παρουσιάστηκε την Παρασκευή σε δικαστήριο της Σκωτίας αναφέρει ότι η βρετανική κυβέρνηση θα συμμορφωθεί με τον νέο νόμο που υποχρεώνει τον πρωθυπουργό να ζητήσει αναβολή.

Όμως ο Τζόνσον ανάρτησε με νόημα στο Twitter: “Νέα συμφωνία ή καμία συμφωνία, αλλά όχι καθυστέρηση” στην αποχώρηση.

Ο  Ντόμινικ Κάμινγκς, συμβούλος του Τζόνσον, ο φέρεται να είπε ότι θεωρείται βέβαιο ένα Brexit χωρίς συμφωνία, εκτός και αν οι Βρυξέλλες συμφωνήσουν να τροποποιήσουν την υπάρχουσα συμφωνία με βάση τις νέες προτάσεις της Ντάουνινγκ Στριτ.

Η Telegraph, που πρόσκειται στο Συντηρητικό κόμμα, γράφει ότι τρεις Βρετανοί υπουργοί είχαν την Πέμπτη ξεχωριστές επαφές με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουγγαρίας, τον Πέτερ Σιγιάρτο.

Ένας υπουργός, τον οποίο δεν κατονομάζει η εφημερίδα, φέρεται να είπε αργά το βράδυ της Παρασκευής ότι το βέτο είναι “ο μοναδικός τρόπος” για να μην εφαρμοστεί ο νέος νόμος που θα απέτρεπε ένα Brexit χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2019, 22:58

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει