Σε διαθεσιμότητα, με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., ο Διοικητής της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO: 58 τελικά οι συλληφθέντες του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, εκ των οποίων οι 7 αστυνομικοί (!!!), ενώ αναζητούνται άλλα 9 μέλη

Με την διαθεσιμότητα του 33χρονου Αξιωματικού, Διοικητή της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, Αστυνόμου Α’ και των δύο 49χρονων Αρχιφυλάκων, της διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης και του τμήματος Ασφάλειας Αγρινίου αλλά και την μετακίνηση των υπόλοιπων τεσσάρων, δύο Αξιωματικών, ενός Αρχιφύλακα και ενός Υπαρχιφύλακα, σε άλλες υπηρεσίες, με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, από το οποίο την Δευτέρα, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, φεύγει το 2012, αφήνοντας αμήχανη την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Σε ότι αφορά μάλιστα τον 33χρονο Αξιωματικό, Διοικητή της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, οι συνάδελφοί του στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας αδυνατούν να πιστέψουν την εμπλοκή του, αφού κάνουν λόγο για Αξιωματικό που δεν είχε δώσει ποτέ το παραμικρό δικαίωμα, πόσο μάλλον να εμπλέκεται σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση.

Ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε, παραμονή Πρωτοχρονιάς, από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, στην εγκληματική οργάνωση, όπως την χαρακτήρισαν, η οποία ενέχεται στην εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από την Αλβανία στην χώρα μας, εμπλέκονται συνολικά 58 άτομα, από τα οποία 51 ιδιώτες και 7 αστυνομικοί (!!!), μεταξύ των οποίων και ο 33χρονος Διοικητής της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, ενώ αναζητούνται άλλα 9 μέλη της.

Η εξάρθρωση

Η εξάρθρωση επήλθε μετά από πολύμηνη συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος και αφορά σε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιείτο στην εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών από την Αλβανία στην Ελλάδα και στην μετέπειτα διακίνησή τους στην εγχώρια επικράτεια.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 58 άτομα, από τα οποία 51 είναι ιδιώτες και 7 αστυνομικοί (3 Αξιωματικοί, 3 Αρχιφύλακες και 1 Υπαρχιφύλακας), που υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, του Βόλου, του Αγρινίου και των Γιαννιτσών.

Από τους εμπλεκομένους συνελήφθησαν την Δευτέρα (30-12-2012), στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, του Βόλου και του Αγρινίου, 29 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης (23 ημεδαποί και 6 αλλοδαποί), μεταξύ των οποίων 3 αστυνομικοί, ενώ αναζητούνται άλλα 9 μέλη.

Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τις, κατά περίπτωση, κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης, του νόμου περί ναρκωτικών, της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου, της υπόθαλψης εγκληματία και του νόμου περί όπλων. Επίσης, με τις ίδιες κατηγορίες βαρύνονται άλλα 5 μέλη της οργάνωσης, τα οποία βρίσκονται έγκλειστα σε καταστήματα κράτησης της χώρας.

Η δικογραφία περιλαμβάνει και τους υπολοίπους 14 εμπλεκομένους, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και άλλοι 4 αστυνομικοί.

Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η εγκληματική οργάνωση συγκροτήθηκε τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2011, έχοντας ως «εγκέφαλους» τρεις υπηκόους Αλβανίας, ενώ διέθετε συγκεκριμένη ιεραρχία και δομή και συνολικό σχεδιασμό. Η εγκληματική οργάνωση είχε επιπλέον διαρκή δράση, με προκαθορισμένους ρόλους για τα μέλη της, τα οποία στο πλαίσιο της παράνομης δραστηριότητά τους λάμβαναν ιδιαιτέρα μέτρα προφύλαξης και αντιπαρακολούθησης.

Σκοπός της οργάνωσης ήταν η εισαγωγή στη χώρα μας από την Αλβανία μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών και η περαιτέρω διακίνηση και εμπορία τους στην εγχώρια επικράτεια.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι η εγκληματική οργάνωση διακίνησε το τελευταίο έτος, τουλάχιστον 400 κιλά χασίς, 30 κιλά ηρωίνης και ένα κιλό κοκαΐνης, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά πόσα, για τα οποία διερευνάται η περαιτέρω διάθεσή τους.

Η δράση των εμπλεκόμενων αστυνομικών

Οι αστυνομικοί, μέλη – συνεργοί της οργάνωσης, εκμεταλλευόμενοι την υπηρεσιακή τους ιδιότητα, κατά περίπτωση, παρείχαν ουσιώδεις πληροφορίες και υλικά μέσα στην εγκληματική οργάνωση και συγκάλυπταν τη δράση της, με σκοπό την διευκόλυνση και υποβοήθησή των παρανόμων δραστηριοτήτων της.

Επίσης σε διάφορες περιπτώσεις αστυνομικοί της οργάνωσης ενημέρωναν ψευδώς Εισαγγελικές Αρχές για υποτιθέμενη συνδρομή μελών του κυκλώματος σε συλλήψεις ατόμων που διακινούσαν ή κατείχαν
ναρκωτικές ουσίες, προκειμένου να επωφελούνται προβλεπόμενης σχετικής ευεργετικής διάταξης του νόμου Περί Ναρκωτικών.

Τα ευρύματα

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Το χρηματικό ποσό των 37.000 ευρώ περίπου, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών
Τρία (3) πιστόλια
Ένα (1) δίκαννο κυνηγετικό όπλο
Ένα (1) πιστόλι κρότου
Πλήθος φυσιγγίων
Ένα (1) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο
Πληθώρα κινητών τηλεφώνων
Βιβλιάρια Τραπεζικών Ιδρυμάτων, καθώς επίσης και συναλλαγματικές μεγάλων χρηματικών ποσών
Ποσότητες ναρκωτικών ουσιών

Επίσης, κατά τη διάρκεια της προαναφερόμενης επιχείρησης, συνελήφθησαν 6 ημεδαποί για παράβαση του Νόμου Περί Ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων αναζητηθέντων μελών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει