Σε δοκιμασία οι σχέσεις της κυβέρνησης με την οικολογία

Παρέμβαση στην εκδήλωση του Εθνικού Κέντρου Περιβάλλοντος & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΚΠΑΑ) για την παρουσίαση της Έκθεσης Κατάστασης Περιβάλλοντος (ΕΚΠ) 2018, πραγματοποίησε ο Υφ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Δημαράς, την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο Υφυπουργός, αφού υπογράμμισε ότι προϋπόθεση για την επίλυση των μεγάλων περιβαλλοντικών προβλημάτων του πλανήτη αποτελεί η κατανόησή τους και η δράση σε τοπικό επίπεδο, αναφέρθηκε στη ριζική αλλαγή της κατάστασης του πλανήτη τα τελευταία χρόνια με ειδική αναφορά στο μεγάλο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής. Τόνισε την ανάγκη μιας πλανητικής στροφής με τολμηρές αλλαγές στο παραγωγικό μοντέλο και στα πρότυπα κατανάλωσης.

Σε ότι αφορά στην Ελλάδα, οι αλλαγές θα πρέπει να περιλαμβάνουν την ταχύτατη προώθηση των προγραμμάτων διαχείρισης των απορριμμάτων αλλά και την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και την εισαγωγή μεγάλων ποσοστών ενέργειας.

Τέλος, ο Υφυπουργός εξέφρασε την ξεκάθαρη διαφοροποίηση της πολιτικής οικολογίας με την κυβερνητική πολιτική στον τομέα της εξόρυξης υδρογονανθράκων, επισημαίνοντας ότι η εφαρμοζόμενη πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί σε δοκιμασία τις σχέσεις της κυβερνητικής πολιτικής με την πολιτική οικολογία.

 

Πηγή: euro2day.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει