Σε δύσκολη θέση η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για τις εξετάσεις της κόρης της

Σε …δύσκολη θέση φέρνουν την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου οι εισαγωγικές εξετάσεις στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών στις οποίες υποψήφια είναι και η κόρη της.

Αιτία, η πρόταση που υπέβαλε η κ. Δημητρίου, προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου για τα ονόματα των συναδέλφων της που θα μετέχουν στις εξεταστικές επιτροπές, κρίνοντας την εισαγωγή όλων των υποψηφίων, μεταξύ των οποίων και της κόρης της στη Σχολή (κατεύθυνση Εισαγγελέων) έχει ήδη δημιουργήσει ποικίλες συζητήσεις στον Άρειο Πάγο.

Παρότι, προβλέπεται από το νόμο να προτείνει τα ονόματα των εξεταστών στο υπουργείο Δικαιοσύνης, προκαλεί αίσθηση το γεγονός πως η κ. Δημητρίου δεν δήλωσε κώλυμα, όπως θα είχε υποχρέωση, στην περίπτωση που «ένας λειτουργός της Δικαιοσύνης εμπλέκεται προσωπικά σε μία υπόθεση». Σε μία τέτοια περίπτωση θα έπρεπε να αντικατασταθεί από τον αρχαιότερο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος αυτή την στιγμή είναι ο Αθανάσιος Κατσιρώδης που θα έκανε την επιλογή των εξεταστών στην επιτροπή των εισαγωγικών εξετάσεων.

Εισαγγελικοί κύκλοι καταλογίζουν όμως στην κ. Δημητρίου πως δεν απείχε από αυτή τη διαδικασία όπως θα όφειλε αλλά με δύο έγγραφα που απέστειλε «προκρίνει» τους συναδέλφους της που θα αποτελέσουν τις εξεταστικές επιτροπές των εισαγωγικών εξετάσεων για την κατεύθυνση εισαγγελέων και την κατεύθυνση Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης οι οποίες συγκροτήθηκαν με τις υπ΄ αριθμ. 70355/18.10. 2018 και 70354/18.10. 2018 αποφάσεις του υπουργού Δικαιοσύνης. Μιχαήλ Καλογήρου.

Η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης για την συγκρότηση της εξεταστικής επιτροπής της κατεύθυνσης εισαγγελέων, αναφέρει:

«Συγκροτούμε την εξεταστική επιτροπή του εισαγωγικού διαγωνισμού της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών (κατεύθυνση Εισαγγελέων), αποτελούμενη από τους: 1) Γεώργιο Λέκκα του Αναστασίου (ΑΔΤ ΑΒ 205237), Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, με αναπληρώτριά του την Μαρία Χυτήρογλου του Πρόδρομου (ΑΔΤ ΑΚ 510728), Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου. 2) Κωνσταντίνο Παρασκευαΐδη του Παναγιώτη (ΑΔΤ ΑΖ 047929), Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με αναπληρώτριά του την Όλγα Σμυρλή του Δημητρίου (ΑΔΤ Κ 014196), Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. 3) Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο του Σωτηρίου (ΑΔΤ Χ 573707), Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, με αναπληρώτριά του την Μαρία Γκανέ του Αναστασίου (ΑΔΤ ΑΚ 026745), Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών. 4) Γαρυφαλλιά Αθανασίου του Ιωάννη (ΑΔΤ ΑΒ 615277), Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με αναπληρωτή της τον Στέφανο Παύλου του Κλεάνθη (ΑΔΤ ΑΚ 856073), Καθηγητή του Τμήματος Νομικής, της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. 5) Ευάγγελο Γαλετζά του Μιχαήλ (ΑΔΤ ΑΚ 698970), Δικηγόρο Αθηνών, με αναπληρωτή του τον Θεόδωρο Σιμόπουλο του Ιωάννη (ΑΔΤ Χ 244615), Δικηγόρο Θεσσαλονίκης, ως μέλη».

Η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης για την συγκρότηση της εξεταστικής επιτροπής της κατεύθυνσης Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης, αναφέρει:

«Συγκροτούμε την εξεταστική επιτροπή του εισαγωγικού διαγωνισμού της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών (κατεύθυνση Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης), αποτελούμενη από τους: 1) Πηνελόπη Ζωντανού του Δημητρίου (ΑΔΤ Ρ 097979), Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, ως Πρόεδρο, με αναπληρώτριά της την Ειρήνη Κιουρκτσόγλου – Πετρουλάκη του Αναστασίου (ΑΔΤ ΑΕ 458398), Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου. 2) Νικόλαο Πιπιλίγκα του Σπυρίδωνος (ΑΔΤ ΑΚ 129732), Αρεοπαγίτη, με αναπληρωτή του τον Γεώργιο Αποστολάκη του Στεφάνου (ΑΔΤ ΑΕ 320400), Αρεοπαγίτη. 3) Ιωάννη Αγγελή του Εμμανουήλ (ΑΔΤ ΑΝ 137365), Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με αναπληρωτή του τον Παναγιώτη Μπρακουμάτσο του Γεωργίου (ΑΔΤ ΑΗ 025661), Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. 4) Αθηνά Κοτζαμπάση του Παναγιώτη (ΑΔΤ AM 677382), Καθηγήτρια του Τμήματος Νομικής, της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με αναπληρωτή της τον Γεώργιο Σωτηρόπουλο του Δημητρίου (ΑΔΤ Ξ 336266), Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. 5) Αριστοτέλη Χαραλαμπάκη του Ιωάννου (ΑΔΤ ΑΕ 548800) Δικηγόρο Αθηνών, με αναπληρωτή του τον Χρήστο Νικολακόπουλο του Αναστασίου (ΑΔΤ ΑΒ 056593), Δικηγόρο Αθηνών επίσης, ως μέλη».

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει