Σε εξέλιξη οι πορείες διαμαρτυρίας στη ΘεσσαλονίκηΑποστολή: Σωτήρης Σκουλούδης, Νίκος Χριστοφάκης

Ξεκίνησαν οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με αφορμή τα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος.

Τα άτομα έχουν συγκεντρωθεί στο Άγαλμα Βενιζέλου και μεταξύ άλλων ζητούν βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, σεβασμό στα εργατικά δικαιώματα αλλά και σεβασμό στη δημοκρατική λειτουργία των συνδικάτων.

«Σταθερή εργασία για όλους χωρίς διακρίσεις, επαγγελματικά δικαιώματα σε εργασία με υγεία και ασφάλεια», είναι το κύριο μήνυμα της κινητοποίησης.

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν εκπρόσωποι διαφόρων σωματείων εργαζομένων.

 

Παράλληλα, συγκέντρωση πραγματοποιούν στην πλατεία Αριστοτέλους μέλη του ΠΑΜΕ, ενώ πορεία διαμαρτυρίας πρόκειται να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικοί και φοιτητές που συγκεντρώθηκαν στην Εγνατία. 

 

 

Επιλέον σε εξέλιξη είναι και η συγκέντρωση για τη Μακεδονία στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μέλη εθνικιστικών οργανώσεων, του Ιερού Λόγου αλλά και μέλη της Χρυσής Αυγής συγκεντρώθηκαν στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως μεταδίδει το thestival, οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε προληπτικές προσαγωγές ατόμων που ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχουν στην πορεία για τη Μακεδονία.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί προσήγαγαν συνολικά 33 άτομα, μόλις έφτασαν με πούλμαν από την Κατερίνη στη Θεσσαλονίκη.

Οι προσαγωγές πραγματοποιήθηκαν στην οδό Καλαποθάκη, πριν οι διαδηλωτές προλάβουν να κινηθούν προς την παραλιακή λεωφόρο της πόλης.

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2019, 19:19

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει