Σε εξέλιξη συγκέντρωση συνταξιούχων στην πλατεία ΚοτζιάΦωτορεπορτάζ: Χάρης Γκίκας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην πλατεία Κοτζιά από τις συνταξιουχικές οργανώσεις.

Κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση απευθύνουν οι συνταξιούχοι ΙΚΑ – OAEE – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – ΠΕΣ-ΝΑΤ – ΠΣΣ-ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ – ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ – ΠΟΣΕΑ-ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας.

Όπως γνωστοποιείται σε σχετική ανακοίνωση, η κινητοποίηση που πραγματοποιείται την ημέρα που έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα των συνταξιούχων αποτελεί απαρχή πανελλαδικού 10ήμερου αγωνιστικών κινητοποιήσεων με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα.

Δείτε το βίντεο από τη συγκέντρωση:

 

Τα αιτήματα των συνταξιούχων

Οι συνταξιούχοι στην ανακοίνωσή τους επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι: σταθερά παλεύουμε και απαιτούμε:

-Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να ορισθεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ από τα 360 που είναι σήμερα.

-Κατάργηση του νόμου 4387/16 -νόμος Κατρούγκαλου- και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Κανένας επανυπολογισμός στις συντάξεις.

-Όχι στη μείωση του αφορολόγητου.

-Άμεση απόδοση των πληρωμένων δώρων μας, όχι τα επιδόματα.

-Ανακεφαλαιοποίηση των Ταμείων μας. Άμεση καταβολή των συντάξεων και επανέκδοση των εκκαθαριστικών. -Άμεση κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

-Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, δημόσιας δωρεάν υγείας για όλους, κατάργηση και απαγόρευση σε κάθε εμπορευματοποίηση.

Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό – αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.

Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ό,τι ακόμα οι κυβερνήσεις αυθαίρετα παρακρατούν σε κύριες – επικουρικές συντάξεις.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2019, 10:53

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει