Σε Ιταλία και Σαν Μαρίνο ο Κώστας Χαλέβας

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Tο Eυρωπαϊκό πρόγραμμα CLEAR στο οποίο συμμετείχε η Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο της ΕΚΠΟΛ κ. Κώστα Χαλέβα και τους συνεργάτες του, ολοκληρώθηκε με τη συνάντηση στο Rimini της Ιταλίας που έγινε στις 23-24 Ιανουαρίου.

Η ΕΚΠΟΛ μέσω του προγράμματος CLEAR στο οποίο συμμετείχαν εταίροι από την Ιταλία, Ουγγαρία, Σλοβενία, Βουλγαρία, Αυστρία, Ρουμανία και Ελλάδα, πρότεινε την επιστροφή της Αργοναυτικής εκστρατείας ως υποψήφια πολιτιστική διαδρομή του Συμβουλίου της Ευρώπης και προώθησε την αναγνωρισιμότητα του τρένου του Πηλίου μέσω του νέου Ευρωπαϊκού Σήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Σε δεύτερη φάση, μετά από απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα κατατεθούν οι ανωτέρω προτάσεις στο Υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να προωθηθούν στα Ευρωπαϊκά όργανα.

Κατά την παραμονή στο Rimini, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις τόσο με τους υπεύθυνους των ευρωπαϊκών προγραμμάτων της επαρχίας του Rimini, προκειμένου με τη λήξη του προγράμματος CLEAR να σηματοδοτηθεί η έναρξη μιας νέας συνεργασίας, όσο και με τους εκπροσώπους της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης με τους οποίους συμφωνήθηκε η αμοιβαία συνεργασία Ελλάδας – Ιταλίας στα πλαίσια της προώθησης του πολιτιστικού τουρισμού.

Επιπλέον, ο κ. Χαλέβας επισκέφθηκε το ανεξάρτητο κρατίδιο του Σαν Μαρίνο, συναντήθηκε με τον Υπουργό Βιομηχανίας και Μεταφορών και τον Πρόξενο της Ελβετίας, όπου αποφασίστηκε η συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην διεξαγωγή του 1ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου που θα διεξαχθεί στο Σαν Μαρίνο με στόχο την προβολή των αρχαίων διαδρομών. Η δεύτερη διεκδίκηση του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου προτάθηκε να είναι η επιστροφή της Αργοναυτικής εκστρατείας.

Εκτός των άλλων, στη συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών και Βιομηχανίας του Σαν Μαρίνο συζητήθηκε η αναβάθμιση των περιφερειακών αεροδρομίων ως μοχλός ανάπτυξης της τοπικής και ευρύτερης περιοχής.

Τέλος, εν’ όψει του διεθνούς συνεδρίου του προγράμματος CHARTS που διοργανώνει το Ευρωπαϊκού Δίκτυο Πολιτιστικού Τουρισμού υπό την Προεδρία της Ελλάδας και με Πρόεδρο τον κ.Κώστα Χαλέβα που θα πραγματοποιηθεί το μήνα Σεπτέμβριο του 2014 σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, προσκλήθηκαν οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι του Rimini και του Σαν Μαρίνο προκειμένου να συμμετέχουν στη συνάντηση αυτή.

Italia2.JPG

Μπορεί επίσης να σας αρέσει