Σε καθεστώς επιτήρησης… ο Alpha

Την έγκριση του προϋπολογισμού της νέας σεζόν από τα κεντρικά του RTL αναμένει η διοίκηση του Alpha, που αναβάλλει όλες τις αποφάσεις για το πρόγραμμα για τις αρχές Σεπτεμβρίου, μέχρι να πάρει το πράσινο φως από την «μαμά» εταιρεία. Το γεγονός ότι ο Alpha ήταν το μόνο ζημιογόνο κανάλι για το 2010 με ζημιές 21 εκατ. ευρώ σε μια χρονιά κερδοφορίας για τον γερμανικό κολοσσό (στο ταμείο μπήκαν 1,1 δισ. ευρώ), σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη πτώση της διαφημιστικής δαπάνης στην εγχώρια αγορά των media, ωθεί τους επικεφαλής του RTL να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Συνάντηση

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προγραμματιστεί συνάντηση στελεχών του RTL στα τέλη Αυγούστου στο Λουξεμβούργο, όπου αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις σχετικά με τον Alpha και να οριστεί το ποσό που θα επενδυθεί στο πρόγραμμα της νέας σεζόν. Οπως φαίνεται, το κανάλι της Κάντζας -όπως και η χώρα μας- μπαίνει σε αυστηρό καθεστώς επιτήρησης.

Την ίδια στιγμή, η διοίκηση του σταθμού «παγώνει» τα πάντα. Οι συζητήσεις με εκπομπάρχες και παρουσιαστές μετατίθενται για τα τέλη Αυγούστου, ενώ η μόνιμη επωδός των ιθυνόντων προς τους συνεργάτες όλων των εκπομπών είναι «περάστε από τις 5 Σεπτεμβρίου και βλέπουμε». Παράλληλα, η διοίκηση πατάει «στοπ» και στην παραγωγή της νέας σειράς τύπου «Οικογενειακές ιστορίες» που θα βασίζεται στο γερμανικό scripted reality Verdachtsfalle, ενώ αναστέλλονται και οι αποφάσεις που είχαν ληφθεί για το ρετούς του σκηνικού των δελτίων ειδήσεων και άλλων εκπομπών. Καθώς το πρόγραμμα της επόμενης σεζόν βρίσκεται στον αέρα, τα ερωτήματα για το τι μέλλει γενέσθαι πληθαίνουν.

Το τι θα αποφασιστεί από τα στελέχη του RTL ουδείς μπορεί να προβλέψει, ωστόσο είναι μάλλον προδιαγεγεγραμμένο ότι η επόμενη σεζόν θα βρει το κανάλι με μειωμένο μπάτζετ, τουλάχιστον έως τις αρχές του 2012, οπότε -σύμφωνα και με παλαιότερες δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του Alpha, Κριστόφ Μάινους- αναμένεται σταδιακά ανάκαμψη της διαφημιστικής αγοράς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει