Σε καραντίνα προληπτικά ο Λιθουανός ΥΠΕΞ μετά την επίσκεψη Μακρόν


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2020, 14:34

Ο υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας, Λίνας Λινκεβίτσιους, θα τεθεί σε καραντίνα για μία εβδομάδα αφού ήρθε σε επαφή με μέλη της αποστολής του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του τελευταίου στη χώρα, που στη συνέχεια βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό.

Ο υπουργός ήταν παρών σε πολλές εκδηλώσεις κατά την επίσκεψη του Μακρόν στις 28-29 Σεπτεμβρίου, δήλωσε η εκπρόσωπος Ράσα Γιακιλαϊτιένε.

Τα δύο μέλη της γαλλικής αντιπροσωπείας που βρέθηκαν θετικά διέμεναν στο Βίλνιους και δεν συμμετείχαν στην αποστολή που ταξίδεψε από το Παρίσι, τα μέλη της οποίας είχαν όλα βρεθεί αρνητικά πριν φθάσουν στη Λιθουανία, σύμφωνα με το γραφείο του Μακρόν.

Πηγή στη γαλλική προεδρία ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο ίδιος ο Μακρόν δεν είχε επαφή με τα πρόσωπα που βρέθηκαν θετικά.

Δεν ήταν άμεσα σαφές εάν ο Λινκεβίτσιους, που συναντήθηκε με τον Μακρόν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, υπεβλήθη σε τεστ.

Ο πρόεδρος Γκιτάνας Ναουσέντα, η σύζυγός του και αρκετά μέλη του προσωπικού του γραφείου του υποβλήθηκαν σε τεστ χθες. Όλα τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά, ανέφερε η προεδρία σε ανακοίνωση.

Το Σάββατο, πέντε αξιωματούχοι από το γραφείο του προέδρου κλήθηκαν να τεθούν σε απομόνωση καθώς είχαν στενές επαφές με πρόσωπα της γαλλικής αποστολής. Ο πρόεδρος και η οικογένειά του δεν περιλαμβάνονται σε αυτά, ανέφερε η λιθουανική προεδρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2020, 14:34

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει