Σε καραντίνα 170 χωριά στον Λίβανο λόγω κορωνοϊού


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2020, 15:06

Περίπου 170 χωριά και κοινότητες, πολλά από τα οποία είναι ήδη αποκλεισμένα, θα τεθούν σε καραντίνα επί μία εβδομάδα αρχής γενομένης από τη Δευτέρα, λόγω της καθημερινής αύξησης των κρουσμάτων του Covid-19, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών του Λιβάνου.

Οι Αρχές διέταξαν επίσης το κλείσιμο «μέχρι νεωτέρας» των μπαρ και των νυχτερινών κέντρων σε όλη τη χώρα.

Ο αριθμός των μολύνσεων από νέο κορωνοϊό αυξάνεται και πλέον τα κρούσματα έχουν ανέλθει στα 52.558, ενώ 455 άνθρωποι πέθαναν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, 169 χωριά σε όλη τη χώρα θα τεθούν σε καραντίνα από τις 6 το πρωί αύριο μέχρι και τις 19 Οκτωβρίου. Περίπου 80 από αυτά ήταν ήδη αποκλεισμένα με βάση μια προηγούμενη υπουργική απόφαση.

Την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Υγείας Χαμάντ Χασάν προειδοποίησε ότι θα πρέπει οι Λιβανέζοι «να αδράξουν την τελευταία ευκαιρία» που τους δίνει αυτή η μερική καραντίνα ώστε να μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων και να αποφευχθεί ένα δραματικό σενάριο «όπως στην Ευρώπη».

Οι Αρχές φοβούνται ότι τα νοσοκομεία θα κατακλυστούν από ασθενείς, την ώρα που τρία από τα μεγαλύτερα της Βηρυτού τέθηκαν εκτός λειτουργίας λόγω της πολύνεκρης έκρηξης που σημειώθηκε τον Αύγουστο στο λιμάνι της πρωτεύουσας.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2020, 15:06

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει