Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ταϊλάνδη


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020, 13:53

Η Ταϊλάνδη θα κηρύξει κατάσταση έκτακτης προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Πραγιούτ Τσαν-Ο-Τσα, ενώ το γειτονικό Λάος ανακοίνωσε τα πρώτα του κρούσματα.

Η Ταϊλάνδη μετρούσε μέχρι σήμερα 827 ασθενείς που έχουν προσβληθεί από την covid-19, αριθμός που δεκαπλασιάστηκε σε διάστημα 10 ημερών.

Από την Πέμπτη όλοι οι νόμοι «θα αποφασίζονται από τον πρωθυπουργό», δήλωσε ο Πραγιούτ σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, διευκρινίζοντας ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα διαρκέσει τουλάχιστον ένα μήνα.

Στη διάρκεια της περιόδου αυτής η κυβέρνηση θα μπορεί να επιβάλει απαγόρευση της κυκλοφορίας, να απαγορεύει ή να διαλύει κάθε συγκέντρωση, να επιτρέπει στις ένοπλες δυνάμεις να επεμβαίνουν για την εφαρμογή του νόμου. Επίσης θα μπορεί να λογοκρίνει τα μέσα ενημέρωσης ή τα σχόλια στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης σε περίπτωση μετάδοσης ψευδών ειδήσεων.

«Όσοι χρησιμοποιούν τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να προσέχουν τι λένε», προειδοποίησε ο Πραγιούτ.

Τη Δευτέρα οι αρχές της Ταϊλάνδης ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν έναν άνδρα που κατήγγειλε στο Facebook ότι στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ δεν ελέγχεται η θερμοκρασία των ταξιδιωτών.

Ο Πραγιούτ Τσαν-Ο-Τσα κυβερνά την Ταϊλάνδη έπειτα από πραξικόπημα που έκανε το 2014. Το 2019 εξελέγη, έπειτα από ιδιαίτερα αμφιλεγόμενες βουλευτικές εκλογές, πρωθυπουργός.

Στο μεταξύ το Λάος, το σύστημα υγείας του οποίου είναι εύθραυστο, ανακοίνωσε σήμερα τα δύο πρώτα κρούσματα της covid-19, όπως και χθες η Μιανμάρ.

Όμως και στις δύο χώρες πολλοί λίγοι άνθρωποι έχουν υποβληθεί σε τεστ για τον ιό.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020, 13:54

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει