Σε κοινή επίσκεψη στη Φαρκαδόνα καλεί ο Κ. Αγοραστός την Ηρώ Διώτη

Της προσάπτει ότι «επιχειρεί να καλύψει την άγνοιά της για την Θεσσαλία με μια επιφανειακή προσέγγιση και απαξίωση των πάντων»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

«Να έλθει στη Φαρκαδόνα, στο δρόμο – καρμανιόλα όπου χάθηκαν άδικα τόσοι αθώοι άνθρωποι, ανάμεσά τους και παιδιά κι όπου σήμερα υπάρχει ένας υπερσύγχρονος δρόμος δύο λωρίδων ανά κατεύθυνση με στηθαίο ασφαλείας, να επαναλάβει ενώπιον των κατοίκων όσα είπε στα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι τάχα η Περιφέρεια Θεσσαλίας «κάνει έργα πολυτελείας και έργα βιτρίνας, απλά για να κόβονται κορδέλες από τους αιρετούς», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του συνδυασμού «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών».

Σε κοινή επίσκεψη στη Φαρκαδόνα Τρικάλων καλεί ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια περιφερειάρχη του κόμματος κα Ηρώ Διώτη.

«Εκεί στη Φαρκαδόνα, στο δρόμο – καρμανιόλα όπου χάθηκαν άδικα τόσοι αθώοι άνθρωποι, ανάμεσά τους και παιδιά, εκεί στη Φαρκαδόνα όπου σήμερα υπάρχει ένας υπερσύγχρονος δρόμος δύο λωρίδων ανά κατεύθυνση με στηθαίο ασφαλείας, εκεί, ενώπιον των κατοίκων της περιοχής και δημοσιογράφων, περιμένουμε την κα Διώτη να έλθει να επαναλάβει όσα είπε την Πέμπτη στα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι τάχα η περιφέρεια Θεσσαλίας «κάνει έργα πολυτελείας και έργα βιτρίνας, απλά για να κόβονται κορδέλες από τους αιρετούς», επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο συνδυασμός «Συμμαχίας Υπέρ των Πολιτών» με επικεφαλής τον κ. Κ. Αγοραστό.
Στην ανακοίνωση τίθενται τα εξής ερωτήματα προς την υποψήφια περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ:

«Είναι έργα βιτρίνας και πολυτελείας, κα Διώτη, η ολοκλήρωση του δρόμου Λάρισας – Τρικάλων όπου κατά το παρελθόν συνέβησαν πάμπολλα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα;

– «Είναι έργα βιτρίνας και πολυτελείας, κα Διώτη, ο εξοπλισμός των δημόσιων νοσοκομείων, τα νέα κέντρα υγείας, η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) στη Λάρισα;
– «Είναι έργο βιτρίνας και πολυτελείας, κα Διώτη, οι αναβαθμίσεις των δομών ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στη Λάρισα και ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ στο Βόλο, η δημιουργία δομών ΣΥΔ (Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης) στην Αγριά, το θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων στα Τρίκαλα, το γηροκομείο στην Καλαμπάκα και η ενίσχυση από την Περιφέρεια των προνοιακών ιδρυμάτων;
– «Είναι έργο βιτρίνας και πολυτελείας, κα Διώτη, οι νέες σχολικές μονάδες, τα νέα κτίρια και ο εξοπλισμός του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Θεσσαλίας, καθώς και ο εξοπλισμός των Ειδικών Σχολείων;
– «Είναι έργο βιτρίνας και πολυτελείας, κα Διώτη, η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς με την συντήρηση και αποκατάσταση των εκκλησιών, των αρχαίων θεάτρων, των βυζαντινών κάστρων, των θολωτών τάφων, των προϊστορικών οικισμών κ.α.;
– «Είναι έργο βιτρίνας και πολυτελείας, κα Διώτη, η ενίσχυση 2900 μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Μπορούμε να θέσουμε πολλά άλλα τέτοια ερωτήματα στην κα Διώτη και να παραθέσουμε ένα προς ένα τα 1.100 έργα στη Θεσσαλία.

Δυστυχώς, η υποψήφια περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την προεκλογική της καμπάνια μ’ ένα ολίσθημα: επιχειρεί να καλύψει την άγνοιά της για την Θεσσαλία με μια επιφανειακή προσέγγιση απαξίωσης των πάντων.

Κι όμως. Μόλις ανακοινώθηκε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο διορισμός της στη θέση της υποψήφιας περιφερειάρχη Θεσσαλίας, ο κ. Κώστας Αγοραστός επικοινώνησε με την κα Ηρώ Διώτη και αφού τη συνεχάρη, την προσκάλεσε στην Περιφέρεια προκειμένου να την ενημερώσει αναλυτικά εφ’ όλης της ύλης. Η κα Διώτη δεν ανταποκρίθηκε.

Η πρόσκληση ισχύει. Ας κάνει τον κόπο η κα Διώτη να ενημερωθεί πρώτα για τα έργα συνολικού προϋπολογισμού 1,4 δις ευρώ που είτε ολοκληρώθηκαν είτε είναι σε εξέλιξη ή δρομολογήθηκαν στη Θεσσαλία, σε συνεργασία με τους όλους τους φορείς και μετά ας ξανασκεφτεί αν πρόκειται για «έργα βιτρίνας κι έργα πολυτελείας απλά για να κόβονται κορδέλες από τους αιρετούς» όπως δήλωσε την Πέμπτη στο Κιλελέρ. Όλοι πρέπει να διεκδικούμε το δικαίωμα στο λάθος».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει