Σε κρίσιμη κατάσταση η 44χρονη που χειρουργήθηκε έπειτα από θρόμβωση που εμφάνισε μετά τον εμβολιασμόΠρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 22 Μαΐου 2021, 10:23

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση παραμένει η 44χρονη μετά την πολύωρη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε την Παρασκευή, στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου, έπειτα από θρόμβωση που εμφάνισε μετά τον εμβολιασμό της κατά της Covid-19.

Οι γιατροί επισημαίνουν ότι τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα για την εξέλιξη της υγείας της συγκεκριμένης ασθενούς.

Η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνισης του ΕΟΦ συνεδρίασε εκτάκτως την Πέμπτη και οι επιστήμονες κατέληξαν σε προσωρινό πόρισμα για πιθανή συσχέτιση του εμβολίου της AstraZeneca με τα περιστατικά θρομβώσεων όσον αφορά στην περίπτωση ενός 35χρονου, αλλά και της 44χρονης γυναίκας που συνεχίζει να νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ.

Οι επιστήμονες κατέληξαν σε αυτό το προσωρινό πόρισμα καθώς ήδη έχουν ενημερωθεί προφορικά για το αποτέλεσμα του αντισώματος. Ο 35χρονος και η 44χρονη βγήκαν θετικοί σε ειδικό έλεγχο για παράγοντα που είναι χαρακτηριστικός του συνδρόμου θρόμβωσης και αιμορραγίας. Όταν τα αποτελέσματα φτάσουν και γραπτώς στην επιτροπή, θα καταλήξουν σε οριστικό πόρισμα.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 22 Μαΐου 2021, 10:23Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει