Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ακτιβίστρια του κινήματος UK Black Lives MattersΠρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 24 Μαΐου 2021, 14:17

Η Βρετανίδα ακτιβίστρια του κινήματος Black Lives Matter, Σάσα Τζόνσον, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση έχοντας πυροβοληθεί στο κεφάλι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στο νότιο Λονδίνο, ανακοίνωσε το πολιτικό κόμμα της Taking the Initiative.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου έκανε έκκληση για μάρτυρες μετά τον εντοπισμό από αστυνομικούς μιας γυναίκας, που, όπως είπαν, φαίνεται να είναι 20άρα, η οποία έφερε τραύμα από σφαίρα, στο Πέκαμ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η γυναίκα, την οποία δεν κατονόμασαν, παραμένει στο νοσοκομείο και φέρει τραύματα απειλητικά για τη ζωή της.

«Όλοι ελπίζουμε η κατάσταση της υγείας αυτής της νέας γυναίκας να βελτιωθεί» είπε ο επιθεωρητής της αστυνομίας Τζίμι Τέλι.

«Η έρευνά μας είναι σε πρώιμα στάδια και βρίσκονται σε εξέλιξη επείγουσες ανακρίσεις για να διακριβωθούν οι συνθήκες» τόνισε.

Η 27χρονη Τζόνσον, μητέρα δύο παιδιών, είναι ηγετική φυσιογνωμία του κινήματος Black Lives Matter στο Ηνωμένο Βασίλειο και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος Taking the Initiative, ανέφερε στον λογαριασμό του στο Instagram το κόμμα.

Μια φίλη της Τζόνσον είπε στο BBC ωστόσο ότι, κατά τη γνώμη της, το περιστατικό μάλλον συνδέεται με ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ αντίπαλων συμμοριών παρά με την ακτιβιστική δραστηριότητα της Τζόνσον και ότι κρίνει πως η Τζόνσον δεν ήταν ο στόχος.

Αύριο συμπληρώνεται ένας χρόνος ακριβώς από τον φόνο του Τζορτζ Φλόιντ, στη Μινεσότα των ΗΠΑ, για τον θάνατο του οποίου η Σάσα Τζόνσον είχε πάρει μέρος σε πολλές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 24 Μαΐου 2021, 14:20Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει