Σε οίκο ευγηρίας στη Β. Ιταλία δημιούργησαν το «Δωμάτιο της Θαλπωρής»


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020, 11:35

Συγκίνηση προκαλεί η πρωτοβουλία οίκου ευγηρίας στη βόρεια Ιταλία που δημιούργησε ασφαλείς χώρους έτσι ώστε οι τρόφιμοι και οι αγαπημένοι τους να μπορούν να μοιραστούν μερικά λεπτά. Ύστερα από πολλούς μήνες μπορούν και πάλι να νιώσουν τη θαλπωρή της επαφής και να αγκαλιαστούν, ακόμα και με ένα λεπτό φύλλο πλαστικού να βρίσκεται ανάμεσά τους.

Όπως μπορούμε να δούμε σε βίντεο που δημοσίευσε το πρακτορείο Reuters και έκανε το γύρο του διαδικτύου, το γηροκομείο Ντομένικο Σαρτόρ δημιούργησε ειδικά δωμάτια για την ανθρώπινη επαφή των τροφίμων τους με τους αγαπημένους τους, με την προστασία που εξασφαλίζουν μαλακά και διαφανή κομμάτια πλαστικού. Αυτά επιτρέπουν να περάσει από τον έναν άνθρωπο στον άλλον η θερμότητα του χεριού, αλλά όχι τυχόν σταγονίδια κορωνοϊού.

 

Χάρη σε αυτή την πρωτοβουλία του γηροκομείου Ντομένικο Σαρτόρ, ζευγάρια κατάφεραν να συναντηθούν και να αγκαλιαστούν ξανά ύστερα από μήνες απομόνωσης, και γονείς πήραν ξανά στην αγκαλιά τους τα ενήλικα παιδιά τους, δίνοντας και πάλι χαρά και αισιοδοξία, με το δεύτερο κύμα της πανδημίας να είναι σε εξέλιξη.

Οι υπεύθυνοι του γηροκομείου κατανόησαν πόση σημασία είχε για τους τροφίμους να έχουν την ανθρώπινη επαφή από συγγενείς τους, και έφτιαξαν πρότυπες εγκαταστάσεις, είτε για κανονική αγκαλιά είτε για απλό άγγιγμα των χεριών.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020, 11:37Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει