Σε παγκόσμια μάχη κατά του ρατσισμού καλεί η πρωθυπουργός της Ν. ΖηλανδίαςΗ πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν κάλεσε σε παγκόσμια μάχη για την καταπολέμηση της ρατσιστικής, ακροδεξιάς ιδεολογίας μετά την επίθεση της προηγούμενης εβδομάδας εναντίον δύο τεμενών στο Κράισττσερτς.

Σε μία από τις πρώτες συνεντεύξεις που έχει παραχωρήσει, η Άρντερν δήλωσε στο BBC ότι απορρίπτει την άποψη ότι η μετανάστευση τροφοδοτεί τον ρατσισμό.

Όταν ρωτήθηκε για την άνοδο του ακροδεξιού εθνικισμού η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός απάντησε: «(Ο δράστης) ήταν Αυστραλός πολίτης, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν διαθέτουμε μια ιδεολογία στη Νέα Ζηλανδία που αποτελεί προσβολή για την πλειονότητα των Νεοζηλανδών».

Η Άρντερν τόνισε ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες έχουν ευθύνη «να ξεριζώσουν τον εθνικισμό όπου υπάρχει και να διασφαλίσουν ότι δεν θα δημιουργήσουν ποτέ ένα περιβάλλον στο οποίο μπορεί να ανθίσει».

«Θα κάνω έκκληση παγκοσμίως», υπογράμμισε. «Αυτό που έζησε η Νέα Ζηλανδία είναι βία εναντίον μας από κάποιον που μεγάλωσε και έμαθε αυτή την ιδεολογία αλλού. Αν θέλουμε να διασφαλίσουμε σε παγκόσμιο επίπεδο ότι είμαστε ένας ασφαλής, ανεκτικός και περιεκτικός κόσμος, δεν μπορούμε να το σκεφτόμαστε με όρους συνόρων» εξήγησε η Άρντερν.

Παράλληλα υπερασπίστηκε την πολιτική υποδοχής προσφύγων που ακολουθεί η Νέα Ζηλανδία. «Είμαστε μια φιλόξενη χώρα» τόνισε.

«Απορρίπτω κατηγορηματικά την άποψη ότι στην προσπάθειά μας να διασφαλίσουμε ότι διαθέτουμε ένα σύστημα το οποίο φροντίζει όσους επιλέγουν να αποκαλούν τη Νέα Ζηλανδία σπίτι τους έχουμε δημιουργήσει ένα περιβάλλον όπου μπορεί να υπάρξει αυτή η ιδεολογία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019, 11:24

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει