Σε πλήρη εξέλιξη η πυρκαγιά στην περιοχή Βαρβίτσα στον Πάρνωνα ΛακωνίαςΠρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 27 Απριλίου 2022, 00:12

Σε πλήρη εξέλιξη είναι μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης 26 Απριλίου σε δασική έκταση στην περιοχή Βαρβίτσα στον Πάρνωνα Λακωνίας και συγκεκριμένα στην δημοτική Ενότητα Οινούντος του δήμου Σπάρτης, (όρια Λακωνίας – Αρκαδίας).

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και το μέτωπο είναι μεγάλο καθώς έχει ξεσπάσει σε ορεινό και εξαιρετικά δύσβατο σημείο , όπου το οδικό δίκτυο είναι ανύπαρκτο, καθιστώντας την προσέγγιση του από τα οχήματα και τους πυροσβέστες δύσκολη και επικίνδυνη.

Η φωτιά καίει μεγάλα πεύκα αλλά και χαμηλή βλάστηση, ωστόσο δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Για την κατάσβεση επιχειρούν συνολικά 99 πυροσβέστες, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων (ανάμεσά τους η 1η ΕΜΑΚ), 24 οχήματα ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Νωρίτερα επιχείρησαν 2 αεροσκάφη (Canadair) που σταμάτησαν με τη δύση του Ηλίου, ωστόσο ανάλογα με την εξέλιξη της φωτιάς θα αποφασιστεί αν θα επιχειρήσουν και το πρωί.

Σημειώνεται ότι από το σύνολο των δυνάμεων 15 πυροσβέστες, 5 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου, μετέβησαν στο σημείο το απόγευμα από την Αττική για να συνδράμουν στην κατάσβεση της φωτιάς.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Απριλίου 2022, 00:15Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει