Σε πλήρη εξέλιξη ο εμβολιασμός Mantoux στα νήπια όλης της Μαγνησίας

Δ. Κολυνδρίνη: Είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα και για αυτό ξεκινήσαμε τους εμβολιασμούς άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας & Σποράδων, σε εφαρμογή της υπ’ αριθμ. Γ1α/Γ.Π. οικ. 80404/27-10-2016 του Υπουργείου Υγείας περί διενέργειας Δερμοαντίδρασης Mantoux για τον έλεγχο της φυματίωσης, ξεκίνησε την Τρίτη 21/02/2017 καθολικό προσυμπτωματικό έλεγχο στα νηπιαγωγεία.

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων θα διενεργήσει Δερμοαντίδραση Mantoux στα νήπια του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου – Ν. Ιωνίας, ενώ τα νήπια του υπόλοιπου Nομού θα εμβολιαστούν από κλιμάκια των Κέντρων Υγείας που ανήκουν τα νηπιαγωγεία και τα οποία Κέντρα Υγείας προμηθεύονται τα εμβόλια από την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων.

Η κάλυψη των εμβολίων Mantoux γίνεται από το Υπουργείο Υγείας και στο οποίο θα αποσταλούν τα αποτελέσματα της δράσης μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες και θα ολοκληρωθούν με την ολοκλήρωση του προγράμματος του Υπουργείου.

Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε: «Στο πλαίσιο της διαφύλαξης της Δημόσιας Υγείας, η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων με την Δ/νση Υγείας ξεκίνησε από την Τρίτη τον εμβολιασμό παιδιών νηπιαγωγείων στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου και Νέας Ιωνίας. Έχουμε προμηθεύσει όλα τα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας με εμβόλια Μαντού, προκειμένου να εμβολιαστούν και τα παιδιά στον υπόλοιπο Νομό. Ως Περιφερειακή Ενότητα είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα και για αυτό ξεκινήσαμε τους εμβολιασμούς άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις και σύμφωνα με σχετική απόφαση του Υπουργείου, με πρωταρχικό στόχο τη διαφύλαξη της δημόσιας Υγείας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει