Σε συναγερμό η σουηδική αστυνομία για τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2020, 16:29

Η σουηδική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι έθεσε τις δυνάμεις της σε συναγερμό σε όλη τη χώρα έπειτα από σειρά επιθέσεων μαχητών στην Ευρώπη, αν και το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής στη χώρα παραμένει αναλλοίωτο.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ένοπλος πυροβόλησε και σκότωσε τέσσερις ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 22 σε ένα νυχτερινό μακελειό στο κέντρο της Βιέννης προτού σκοτωθεί από την αστυνομία. Η Γαλλία έχει υποστεί επίσης επιθέσεις τις τελευταίες εβδομάδες.

«Ο σκοπός είναι, μεταξύ άλλων, η αστυνομία να μπορέσει να αντιδράσει γρήγορα αν υπάρξει τρομοκρατική επίθεση», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η σουηδική αστυνομία.

Η περιφερειακή εφημερίδα Sydsvenskan ανέφερε πως η αστυνομία αντέδρασε σε μια συγκεκριμένη απειλή εναντίον της χώρας. Εκπρόσωπος της αστυνομίας αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Η αυξημένη κατάσταση ασφαλείας σημαίνει μεγαλύτερη αστυνομική παρουσία σε ορισμένα σημεία, αναφέρεται στην ανακοίνωση, όμως δεν γίνονται συστάσεις τους πολίτες να αποφεύγουν συγκεκριμένα μέρη.

Η σουηδική αστυνομία δήλωσε πως το επίπεδο απειλής εναντίον της χώρας παραμένει στη διαβάθμιση 3 σε μια πεντάβαθμη κλίμακα, κάτι που σημαίνει αυξημένο κίνδυνο επίθεσης.

«Κηρύσσοντας εθνικό συναγερμό, εξασφαλίζουμε πιο ευέλικτη οργάνωση η οποία μπορεί να αποτρέψει την πραγματοποίηση μιας επίθεσης αλλά και να αντιδράσει γρήγορα αν συμβεί ένα γεγονός», ανέφερε στην ανακοίνωση ο Επικεφαλής Επιχειρήσεων του Τμήματος Εθνικών Επιχειρήσεων, Στέφαν Χέκτορ.

Η εθνική κατάσταση συναγερμού επιτρέπει στην αστυνομία να δημιουργήσει μια ειδική ομάδα κρούσης εκτός της κανονικής οργανωτικής δομής η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις εθνικών απειλών, όπως η τρομοκρατία ή οι φυσικές καταστροφές, ή τοπικά γεγονότα, όπως ποδοσφαιρικοί αγώνες ή κρατικές επισκέψεις.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2020, 16:33

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει