Σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ η μεταβλητότητα στις χρηματοπιστωτικές αγορές


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020, 15:23

Η μεταβλητότητα στις χρηματοπιστωτικές αγορές σε όλο τον κόσμο και όλα τα περιουσιακά στοιχεία βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ, καθώς η ανελέητη εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού απειλεί να εκτροχιάσει την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, σύμφωνα με αναλυτές στην αμερικανική εταιρία διαχείρισης χρηματιστηριακών δεικτών S&P Global.

Η εταιρία, που διαχειρίζεται τους δείκτες Dow Jones και S&P 500 της Wall Street, ανέφερε ότι ιστορικά η μοναδική σύγκριση για το ξεπούλημα του περασμένου μήνα στις αγορές μετοχών και άλλων περιουσιακών στοιχείων ιστορικά είναι το χρηματοπιστωτικό κραχ του 2008.

Και οι τρεις βασικοί αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες έχουν υποχωρήσει σχεδόν κατά 30% από τότε που ανήλθαν σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ τον περασμένο μήνα, με τον δείκτη αναφοράς S&P 500 να χάνει πάνω από 8 τρισεκ. δολάρια της αξίας του.

Αναλυτές στην S&P Global σημείωσαν ότι για 7.500 ημέρες συναλλαγών που χρονολογούνται έως τον Ιανουάριο του 1990, πέντε από τα οκτώ υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος για τον δείκτη μεταβλητότητας CBOE, γνωστό ως ‘δείκτης φόβου’ της Wall Street, καταγράφηκαν την περασμένη εβδομάδα.

«Μόνο στις περιπτώσεις που κορυφώθηκε η μεταβλητότητα κατά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 είδαμε κάτι αντίστοιχο», δήλωσε ο Τιμ Έντουαρντς, διευθυντικό στέλεχος στην S&P Global.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020, 15:23

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει