Σε υψηλό επίπεδο 8μήνου οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγωνΠρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021, 12:49

Νέα άνοδο καταγράφουν σήμερα οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν σε ισχυρότερη ανάπτυξη της οικονομίας και πληθωρισμό τους επόμενους μήνες.

Η απόδοση των γερμανικών 10ετών ομολόγων αναφοράς αυξήθηκε στο -0,28% που είναι νέο υψηλό 8μήνου, ενώ των περισσότερων άλλων ομολόγων της Ευρωζώνης σημείωνε αύξηση 2-3 μονάδων βάσης. Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς τίτλου σημείωνε άνοδο 2,5 μ.β. στο 0,64%, επίπεδο που είναι υψηλότερο κατά 22 μ.β. από το χαμηλό επίπεδο – ρεκόρ που είχε σημειώσει νωρίτερα τον Φεβρουάριο.

Τον τόνο στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων έδωσαν οι μακροπρόθεσμοι τίτλοι του αμερικανικού δημοσίου, οι αποδόσεις των οποίων αυξήθηκαν σήμερα στα υψηλότερα επίπεδα περίπου ενός έτους. Η απόδοση των γερμανικών 10ετών τίτλων αυξήθηκε σχεδόν 12 μ.β. την περασμένη εβδομάδα – η μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδος από τον Ιούνιο.

Οι πωλήσεις αύξησαν την κλίση της γερμανικής καμπύλης αποδόσεων , με τη διαφορά μεταξύ των αποδόσεων 2ετών και 10ετών τίτλων να είναι η μεγαλύτερη εδώ και σχεδόν ένα έτος, περίπου στις 39 μονάδες βάσης.

Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Πάολο Τζεντιλόνι δήλωσε σήμερα ότι η Ευρώπη θα αποφασίσει τις επόμενες εβδομάδες αν θα επεκτείνει την άρση των δημοσιονομικών κανόνων της (του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης).

Το επίκεντρο της προσοχής στρέφεται τώρα στις δηλώσεις που θα κάνουν αξιωματούχοι κεντρικών τραπεζών σχετικά με την αύξηση των αποδόσεων, η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο εκτροχιασμού της ανάκαμψης των οικονομιών από την κρίση του κορονοϊού. Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ αναμένεται να μιλήσει αργότερα σήμερα, ενώ ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Τζερόμ Πάουελ, θα μιλήσει αύριο ενώπιον του Κογκρέσου.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021, 12:49Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει