Σε φάση υλοποίησης το νέο κτιριακό συγκρότημα Μηχανικών Η/Υ, Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων του Π.Θ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει η κατασκευή του νέου κτιριακού συγκροτήματος για τη λειτουργία του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ, Τηλεπικοινωνιών & Δικτύων προϋπολογισμού 10.356.600,00 ευρώ, μετά την έγκριση για την υπογραφή σύμβασης κατασκευής, που έδωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Όπως τόνισε ο κ. Κώστας Αγοραστός: «Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αποτελεί προστιθέμενη αξία για τον τόπο μας και πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα και με την υπάρχουσα δομή του για να συνεχίσει να παρέχει υψηλού επιπέδου επιστημονική κατάρτιση και εξειδίκευση. Ως αιρετή Περιφέρεια στηρίζουμε έμπρακτα την τριτοβάθμια εκπαίδευση αναβαθμίζοντας τις κτηριακές υποδομές όπου αυτές δεν πληρούν τις ανάγκες τις Ακαδημαϊκής Κοινότητας.

Με το έργο αυτό προϋπολογισμού 10,5 εκατ. ευρώ διαχέουμε τους κοινοτικούς πόρους στην τοπική οικονομία και κοινωνία και ανοίγουμε νέες θέσεις εργασίας. Με την ολοκλήρωση του κτηρίου οι νέοι επιστήμονες θα έχουν στη διάθεσή τους υποδομές υψηλών προδιαγραφών οπού θα πραγματοποιείται αναβαθμισμένου επιπέδου έρευνα και διδασκαλία».

Ειδικότερα υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη η έγκριση συμβασιοποίησης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Θεσσαλίας προς τον φορέα υλοποίησης του ενταγμένου στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργου «Κτιριακές Εγκαταστάσεις Τμήματος Μηχανικών Η/Υ, Τηλεπικοινωνιών & Δικτύων του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας στο Βόλο» που είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με κύριο του έργου το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Πρόκειται για ανέγερση νέων κτιριακών εγκαταστάσεων σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Ο.Τ. 1202) που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σέκερη, Αθηνών και Χέυδεν (παλιότερα φιλοξενούσε το φυτώριο Δήμου Βόλου). Το κτιριακό συγκρότημα αποτελείται από δυο διακριτά κτίρια. Το κτίριο Α στο νότο και το κτίριο Β στο Βορρά, είναι δύο συμπαγή κτίρια κατασκευασμένα με οπλισμένο σκυρόδεμα και εμφανή τοιχοποιία. Ανάμεσα στα δύο κτίρια εκτείνεται το κλειστό αίθριο και ο κήπος ως συνέχεια του. Στο κτίριο Β χωροθετούνται όλες οι λειτουργίες που αφορούν την διδασκαλία και την έρευνα, ενώ στο κτίριο Α οι γραφειακοί χώροι των διδασκόντων.

Η συνολική μεικτή επιφάνεια δόμησης είναι 3.897τ.μ. και περιλαμβάνει τα όσα προβλέπονται στο εγκεκριμένο Κτιριολογικό Πρόγραμμα της Α΄ φάσης και συνοπτικά τα εξής:

i) Χώρους διοίκησης Τμήματος 125 τ.μ.
ii) Χώρους διδακτικού προσωπικού 357 τ.μ.
iii) Χώρους διδασκαλίας (αίθουσες και τρία αμφιθέατρα) 1.405 τ.μ.
iv) Εξειδικευμένα εργαστήρια 277 τ.μ.
v) Βοηθητικούς χώρους 224 τ.μ. και Χώρους κυκλοφορίας 1.348 τ.μ.
vi) Υπόγειους χώρους – Η/Μ εγκαταστάσεων 161 τ.μ.

Στο έργο προβλέπεται η κατασκευή εργασιών κατηγορίας οικοδομικών καθώς και κατηγορίας ηλεκτρομηχανολογικών με σύγχρονες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.

Το ποσό της προς υπογραφή σύμβασης, που προέκυψε μετά από διαγωνισμό είναι 5.852.837,74 ευρώ. Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. τον Μάιο του 2012 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Μετά την έγκριση αυτή, προχωράνε οι διαδικασίες για τη σύναψη σύμβασης εκτέλεσης έργου, μεταξύ αναδειχθέντος αναδόχου και Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει