Σε 81 ανήλθαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020, 09:03

Ο αριθμός των ασθενών με επιβεβαιωμένη μόλυνση από κορωνοϊό στη Βουλγαρία έχει φθάσει τους 81, δήλωσε ο ο επικεφαλής της ομάδας συντονισμού για την αντιμετώπιση του ιού, καθηγητής Βέντσισλαβ Μουταφτσίσκι, αργά χθες το απόγευμα.

Υπάρχουν ζώνες λοίμωξης σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένου ενός ασθενούς στην πόλη Λόβετς και δύο ασθενών στο Πέρνικ. Οι περισσότερες περιπτώσεις λοίμωξης είναι στη Σόφια, στο Πλέβεν και το Γκάμπροβο. Επίσης, έχουν επιβεβαιωθεί δύο κρούσματα στο Μπλαγκόεβγκραντ και ένας ασθενής έχει τεθεί υπό παρακολούθηση στο Λομ. Οι ασθενείς έχουν μέτρια συμπτώματα, ενώ η κατάσταση της υγείας αυτών που ήταν τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, βελτιώνεται.

Στο μεταξύ, χθες, 85 μέλη του προσωπικού στο δεύτερο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Σόφιας υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, μετά την απόφαση το νοσοκομειακό ίδρυμα να περιθάλπει ασθενείς με κορωνοϊό. Ο δρ. Γκεόργκι Τοντόροφ δήλωσε ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες δεν υπήρχαν πληροφορίες για την “τύχη” του νοσοκομείου και των ασθενών του. Σύμφωνα με τον ίδιο, το νοσοκομείο δεν διαθέτει αρκετούς εξειδικευμένους ιατρούς για τη θεραπεία ασθενών με οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια, ούτε εξοπλισμό και προστατευτικό ρουχισμό. Επίσης, επισήμανε ότι η πλειονότητα των γιατρών βρίσκονται πολύ κοντά σε ηλικία συνταξιοδότησης και ανησυχούν για την ασφάλειά τους.

Οι γιατροί του νοσοκομείου συναντήθηκαν με τη δήμαρχο της Σόφιας Γιορντάνκα Φαντάκοβα και εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου της Βουλγαρίας για το θέμα. Η κ. Φαντάκοβα, η οποία επισκέφθηκε το νοσοκομείο, επισήμανε σε δηλώσεις της ότι ασθενείς με κορωνοϊό θα γίνουν δεκτοί, όταν το ίδρυμα αποκτήσει το αναγκαίο προσωπικό και τον απαραίτητο και κατάλληλο εξοπλισμό.

Εξάλλου, αρκετές εκατοντάδες εργαζόμενοι στο εργοστάσιο “Yazaki” αρνήθηκαν να εργαστούν και κήρυξαν απεργία λόγω των κακών, όπως υποστηρίζουν, συνθηκών υγιεινής. Οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας τους, είναι πιθανό να γίνουν οι ίδιοι τα επόμενα κρούσματα κορωνοϊού.

Η διοίκηση του εργοστασίου δεν έδωσε άδεια στους εργαζόμενους και ο επικεφαλής της Ντέλτσο Ζέλεφ δήλωσε ότι έχουν ληφθεί όλες οι απαραίτητες προφυλάξεις. Το θέμα προκάλεσε την κινητοποίηση των Αρχών, που διενήργησαν επιτόπιους ελέγχους και διαπίστωσαν ότι στο εργοστάσιο υπάρχουν απολυμαντικά, τηρείται η απόσταση ασφαλείας μεταξύ των εργαζομένων, καθώς και το σύνολο των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί για την προστασία της δημόσιας υγείας.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020, 09:03

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει