Σημαντικές ελλείψεις στα μικροβιολογικά εργαστήρια των Κέντρων Υγείας του Νομού

Τονίζει σε ερώτηση ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Χωρίς αιματολογικούς και βιοχημικούς αναλυτές παραμένουν τα μικροβιολογικά εργαστήρια του Νομού μετά και τη λήξη της σύμβασης με τον προμηθευτή, όπως τονίζεται σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Υγείας. Η παρούσα κατάσταση επιβαρύνει ιδιαίτερα το Νοσοκομείο του Βόλου, το οποίο καλείται να ανταπεξέλθει στο πλήθος των συσσωρευμένων περιστατικών, που αδυνατούν να εξυπηρετηθούν από τα Κέντρα Υγείας του Νομού.

Η ερώτηση του βουλευτή έχει ως εξής: «Εδώ και τρείς μήνες τα μικροβιολογικά εργαστήρια των Κέντρων Υγείας του Νομού Μαγνησίας υπολειτουργούν. Οι ελλείψεις σε αιματολογικούς και βιοχημικούς αναλυτές, έχουν ως αποτέλεσμα την αναστολή των εργασιών στα εργαστήρια των Κ.Υ. και την επιβάρυνση του Νοσοκομείου Βόλου με πλήθος περιστατικών και ασθενών που αδυνατούν να εξυπηρετηθούν.

Ένα χρόνο μετά τη λήξη της σύμβασης, η ανάδοχος εταιρεία που διέθεσε τους αιματολογικούς και βιοχημικούς αναλυτές αναγκάστηκε να τους πάρει πίσω. Η μη ανανέωση της σύμβασης και το γεγονός ότι δεν έχει κινηθεί καμία διαδικασία για τη διενέργεια νέου διαγωνισμού προμήθειας αναλυτών οδηγεί σε πλήρη αδράνεια τα μικροβιολογικά εργαστήρια των Κ.Υ. του Νομού. Αποτέλεσμα αυτής της δυσλειτουργικής κατάστασης είναι να ταλαιπωρείται μεγάλο μέρος του πληθυσμού και να πλήττεται η λειτουργία των Κέντρων Υγείας της Μαγνησίας.

Κατόπιν τούτων,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Πώς προτίθεται να καλύψει τις σημαντικές ελλείψεις σε αιματολογικούς και βιοχημικούς αναλυτές στα μικροβιολογικά εργαστήρια των Κέντρων Υγείας του Νομού Μαγνησίας.

Για ποιο λόγο δεν έγινε ανανέωση της ήδη υπάρχουσας σύμβασης και εάν έχει ξεκινήσει η διαδικασία προμήθειας αιματολογικών και βιοχημικών αναλυτών για τα Κέντρα Υγείας του Νομού Μαγνησίας, πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει