Σιγή ασυρμάτου (η γνωστή…)


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020, 01:20

Γιώργος Αρκουλής

Το drone του Ερντογάν, πέταξε  κόκκινη μπογιά σε ελληνική σημαία στο Καστελόριζο. Ωστόσο, πολιτική και πολιτειακή ηγεσία  ούτε ακούσαμε ούτε διαβάσαμε μια λέξη τους για το θέμα που πρόσβαλε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες.

Μεταχειρισμένα –σαράβαλα τα αποκάλεσε μερίδα του Τύπου- λεωφορεία  καπάρωσε μέσω λίζινγκ για να λύσει το πρόβλημα με τις συγκοινωνίες ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής (ο Γ΄) αντί ποσού, με το οποίο θα αγόραζε –όπως δημοσιεύτηκε- περισσότερα καινούργια!

Ούτε λέξη το νεαρό βλαστάρι της «δυναστείας του Κιούπκιοϊ», υπάκουσε στην  γραμμή άνωθεν για σιγή ασυρμάτου.

Και ξαφνικά, θυμήθηκα τον χαμένο πρόωρα ψυχωμένο τραγουδοποιό και τροβαδούρο Νίκο Παπάζογλου, ο οποίος εμφανιζόταν μόνιμα με ένα κόκκινο φουλάρι και τζιν πουκάμισο και παντελόνι. Κι’ όταν τον ρώτησαν κατ’ επανάληψη διάφοροι γιατί φοράει το ίδιο φουλάρι συνεχώς, εκείνος χαμογέλασε πικρά χωρίς να πει λέξη.

Αν ζούσε σήμερα ο Παπάζογλου, αυτός που τραγούδησε με σπαραγμό λίγο  πριν το τέλος της ζωής του  «εγώ δεν είμαι ποιητής / είμαι στιχάκι», θα δίδασκε λογική και σεβασμό για τα χρήματα του ελληνικού λαού, στην κυρία Ρόδη Κράτσα, την εκλεγμένη (χωρίς αυτό να αποτελεί ‘άλλοθι’) Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων. Η οποία, ξόδεψε πέντε χιλιάρικα προκειμένου να αγοράσει μεταξωτά φουλάρια. Και όταν της ζήτησαν να εξηγήσει «γιατί τόσα πολλά;», εκείνη είχε πρόχειρο «διάγγελμα» κάπου οκτώ λεπτών –όπως ανέφερε το ρεπορτάζ- για να δικαιολογήσει την πράξη της, με γενικό  ρεζουμέ «Είναι χρήσιμα όταν πρόκειται να τα δωρίσεις».

 Στο μεταξύ, ο Φιλιππάκης της «Δημοκρατίας», καταθέτει, λέει, ασφαλιστικά μέτρα κατά του κυρίου Πέτσα, λίγο πριν μοιραστούν τα φρέσκα πακέτα σε εκδοτικά συγκροτήματα, προκειμένου να επιτύχει η καμπάνια ενημέρωσης για την πανδημία κλπ.

Του λόγου μου, θα συμφωνήσω με τον γγ του ΚΚΕ Κουτσούμπα, ο οποίος είδε την πρότασή του για τροπολογία να απορρίπτεται αρμοδίως, και μαζί το πολύ λογικό επιχείρημά του «Τα μηνύματα να είναι υποχρεωτικά και δωρεάν».

ΥΓ: Εννοείται πως και πάλι τα χρήματα που θα μοιραστούν ανήκουν στους ‘Ελληνες φορολογούμενους.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020, 01:25

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει