Σκέψεις στη FIFA για αλλαγές το καλεντάρι του ποδοσφαίρου


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 2 Μαΐου 2020, 15:09

Τις σκέψεις της UEFA για μεγάλες αλλαγές στο καλεντάρι του ποδοσφαίρου αποκάλυψε ο Βίκτορ Μονταλιάνι.

Ο πρόεδρος της CONCACAF και αντιπρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου τόνισε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο κάθε χρονιά να είναι και μία σεζόν, αλλάζοντας ουσιαστικά το φορμάτ που ισχύει αυτή τη στιγμή, όπου κάθε σεζόν «πιάνει» μισό χρόνο από δύο ημερολογιακά έτη.

«Έχουμε ήδη αρχίσει να σκεφτόμαστε πως να φτιάξουμε ένα νέο καλεντάρι για το 2024. Σκεφτόμαστε πιθανούς τρόπους για το πως να ξαναφτιάξουμε το ποδόσφαιρο, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά σε όλο τον κόσμο, να βελτιώσουμε τα πράγματα στις ημερομηνίες. Είναι μια συζήτηση που πρέπει να γίνει με τις ομοσπονδίες» ανέφερε αρχικά ο Μονταλιάνι και πρόσθεσε:

«Έχουμε την ευκαιρία να το κάνουμε αυτό γιατί το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ θα παιχτεί τον Νοέμβρη και τον Δεκέμβρη και τότε θα είναι μια επιλογή για να το δοκιμάσουμε.

Ήδη εδώ στην Αμερική παίζουμε με αυτόν τον τρόπο, με το καλεντάρι ουσιαστικά να είναι σε ένα έτος και αυτό θα μπορούσε να είναι η λύση για την Ευρώπη και την Αφρική.

Είναι, όμως, κάτι που πρέπει να συζητηθεί. Είναι κάτι που πρέπει να το δούμε, ίσως είναι μια λύση για τα δύο επόμενο χρόνια και για τον χειμώνα που θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο».


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 2 Μαΐου 2020, 15:20

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει