ΣΚΙΑΘΟΣ: Με λαμπρότητα η 73η επέτειος βύθισης του υποβρυχίου «Κατσώνης»

Παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης των υποβρυχίων

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε, από τον Δήμο Σκιάθου, η εκδήλωση τιμής και μνήμης για την 73η επέτειο της βύθισης του υποβρυχίου «Κατσώνης».

Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών και η εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον Διοικητή της Διοίκησης των υποβρυχίων, Πλοίαρχο, κ. Δημήτριο Μήλα. Με τεράστια συγκίνηση, ο Διοικητής περιέγραψε τα γεγονότα που οδήγησαν στη βύθιση το υποβρύχιο «Κατσώνης» στις 14 Σεπτεμβρίου 1943. Στις 11:00 ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων του Υ/Β «ΚΑΤΣΩΝΗΣ».

unnamed1.jpg

Στεφάνια κατέθεσαν ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Δημήτριος Πρεβεζάνος, ο Διοικητής Υποβρυχίων Πλοίαρχος κ. Δημήτριος Μήλας, ο Διοικητής του Λιμενικού Σώματος Σκιάθου, Πλωτάρχης, κ. Νικόλαος Κατσάμπας και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων κ. Παναγώτης Βάτσικας.

unnamed2.jpg

Έπειτα πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο Μουσείο Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου και στη συνέχεια η παράθεση επίσημου γεύματος.

unnamed3.jpg

Ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Δημήτρης Πρεβεζάνος, κατά τη διάρκεια του επίσημου γεύματος, προσέφερε αναμνηστικά δώρα στον κ. Δημήτριο Μήλα και στον Κυβερνήτη του υποβρυχίου «ΠΙΠΙΝΟΣ», Πλωτάρχη, κ. Νικόλαο Μαμουνά. Επίσης, με τη σειρά τους οι κύριοι Μήλας και Μαμουνάς προσέφεραν αναμνηστικά δώρα στον κ. Δημήτρη Πρεβεζάνο, εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους για τη φιλοξενία στη Σκιάθο και τονίζοντας τη σπουδαιότητα των εκδηλώσεων Τιμής και Μνήμης για την βύθιση του υποβρυχίου «ΚΑΤΣΩΝΗΣ».

unnamed4.jpg

unnamed5.jpg

unnamed6.jpg

Μπορεί επίσης να σας αρέσει